Părintele Patriciu Vlaicu din Bruxelles, apel la vaccinare: „Eu aș asemăna acest vaccin cu o vestă antiglonț pe care o poartă cineva care este expus”

3 săptămâni in urmă 41

Părintele Patriciu Vlaicu, paroh al comunității „Sfântul Nicolae” din Bruxelles și profesor de Drept Canonic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca, a transmis un mesaj în care vorbeşte despre importanţa vaccinării anti-COVID.

Pe timp de criză majoră, când mulţi români mor, când spitalele sunt supraaglomerate, unii ajung să vorbească cu atâta certitudine despre lucruri pe care nu le stăpânesc, spune părintele Patriciu Vlaicu, într-un mesaj video, publicat miercuri, 27 octombrie.

„S-a înlocuit frica de boală, frica de virus cu frica de vaccin. Noi, preoții, ar trebui să înțelegem care ne este locul, ce știm și lucrurile în care ar trebui să fim mai reținuți. Eu aș asemăna acest vaccin cu o vestă antiglonț pe care o poartă cineva care este expus”, spune părintele.

Dacă este un glonț normal, acea vestă te protejează sută la sută. Să îndemni oamenii să nu se vaccineze în zilele noastre este cum ai îndemna oamenii care sunt expunți gloanțelor să nu poarte vestă antiglonț pentru că am auzit noi că se și moare cu vestă. Vaccinul este o șansă și orice formă de descurajare a celor ce au dorința de a se vaccina este păcat, este ca și cum descurajezi oamenii de pe front să lupte. Să nu uităm că sistemul imunitar nu este inventat de către medici, ci de Dumnezeu.

Patriciu Vlaicu:

Mesajul preotului Patriciu Vlaicu vine la o zi după ce protosinghelul Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău, a transmis credincioşilor: „te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte”.

Ulterior, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis că „Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creștin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realități imediate îmbibate de suferință și moarte”.

„Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor”, declara Vasile Bănescu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă