Parchetul General: „Procurorii și personalul auxiliar beneficiază de 3 sporuri” - Cel mai mare e sporul pentru risc și suprasolicitare neuropsihică

1 lună in urmă 10

Parchetul GeneralParchetul General

Procurorii, personalul asimilat și personalul auxiliar de specialitate din Ministerul Public primesc sporuri care reprezintă cel mult 30% din indemnizația de încadrare, acestea fiind menținute la nivelul din 2018, susține Parchetul General.

JOI, 18 FEBRUARIE 2021, 12:28

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Procurorii și personalul auxiliar beneficiază de 3 sporuri - spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat, spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de până la 25% aplicat la salariul de bază și spor pentru păstrarea confidențialității, de până la 5% aplicat la salariul de bază, conform Parchetului General.

Totodată, Parchetul General reamintește că art. 25 alin. (1) din aceeași lege prevede: „Suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizaţiilor de încadrare şi a indemnizaţiilor lunare, după caz.”

„În consecință, sporurile de maxim 45% prevăzute de Legea nr. 153/2017 nu au fost acordate, cuantumul sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică şi al sporului de confidenţialitate, precum și cuantumul sporului pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase, transformate în procente, reprezintă maxim 30% din indemnizația de încadrare, pentru procurori, personalul asimilat și personalul auxiliar de specialitate, fiind menținute la nivelul valoric din anul 2018 prin reglementări legale succesive. Celelalte categorii de personal (funcționari publici, personal contractual, personal conex) beneficiază de un sigur cuantum pentru condiții de muncă periculoase reprezentând maxim 15% din salariul de bază”, se mai arată în comunicatul de presă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă