Parchetul General: Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa nu era în misiune şi avea viteză peste limita legală

1 săptămână in urmă 21

Procurorul Călin Radu a anunţat, vineri, că poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa nu era misiune şi conducea cu viteză peste limita legală, urmând a fi dispusă o expertiză care să stabilească viteza exactă. Poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă, având calitatea de suspect.

Procurorul menționează că maşina de politie avea semnalele luminoase în funcţiune, nu şi pe cele acustice, iar fetele erau pe trecerea de pietoni.

”Ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a declarat, vineri, procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, scrie news.ro.

Mașina de poliție avea semnalele luminoase în funcţiune

Potrivit acestuia, la ora transmiterii acestei ştiri, procurorii de caz apreciază cu privire la dispunerea unor măsuri preventive.  

”La acest moment, din administrarea mijloacelor de probă, s-a reţinut că avea mijloacele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate”, a mai declarat procurorul.  

Acesta a explicat şi că se va dispune o expertiză pentru a se afla viteza cu care circula poliţistul la momentul producerii accidentului.  

Poliţistul are calitatea de suspect şi i-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia de ucidere din culpă.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă