Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova preia ancheta în urma incendiului de la Spitalul Movila, unde doi pacienți au murit

2 săptămâni in urmă 24

Ancheta penală în cazul decesului celor doi pacienți aflați în salonul care a luat foc, joi dimineață, la Spitalul Movila a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, scrie Ziarul Incomod. Anchetatorii îi vor chema la audieri pe reprezentanții unității medicale, dar și pe medici.

Dosarul a fost deschis pentru ucidere din culpă, distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea/nerespectarea măsurilor de siguranță privind protecția muncii. Totodată, specialiști de la ISU Prahova și Poliția Prahova urmează să stabilească motivul producerii incendiului.

„Explicația asupra producerii incendiului o dau specialiștii care fac în momentul acesta evaluarea. Este vorba despre un expert pirotehnist, de poliție și de ISU”, a precizat dr. Bogdan Nica, directorul Spitalului Județean.

O echipă de 5 specialiști de la Institutul Național de Cercetare INSEMEX Petroșani va face expertiza, începând de vineri dimineață, scrie Ziarul Incomod.

De asemenea, cercetătorii lucrează și la expertiza de la Petromidia, respectiv de la Azo Mureș.

Un incendiu a izbucnit, joi, 11 noiembrie, la parterul spitalului-suport COVID Movila din Ploiești. Doi pacienți au murit, iar alți 19 au fost evacuați, au anunțat reprezentanții ISU. Potrivit managerului spitalului, unitatea medicală era renovată, dar nu avea autorizație de incendii de la ISU.

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competențele deținute, precizează Ministerul Sănătății.

În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65.000 de lei, din care pentru Secția de Boli Infecțioase – laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă