Parchetul de pe lângă Tribunalul București: Patru procurori au fost în localul din Centrul vechi, dar nu participau la peterecere, nu au fost sancționați / Procurorii acuză difuzarea de imagini „cu conţinut selectiv” de la acţiunea poliţiei

1 lună in urmă 24

Parchetul de pe lângă Tribunalul București precizează că patru procurori au fost în localul din Centrul vechi, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, și acuză difuzarea de imagini „cu conţinut selectiv” de la acţiunea poliţiei, de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată”, potrivit unui comunicat de presă al instituției, transmis sâmbătă seara.

„În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment. În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale”, precizează comunicatul.

Redăm integral comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București:

„În contextul informaţiilor existente în spaţiul public cu privire la participarea unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti la o petrecere privată care s-ar fi desfăşurat într-un local din Centrul Vechi din Bucureşti, în seara zilei de 22.01.2021;

Ţinând seama că modalitatea de prezentare a acestor informaţii este de natură să afecteze imaginea instituţiei noastre, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.

În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.

În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei.

În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”.

Citește și:

Lucian Bode, despre polițistul care ar fi petrecut alături de alte 26 de persoane în Centrul Vechi: Sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate

SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplina. El e suspectat că ar fi petrecut cu peste 20 de persoane într-un restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului

Sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă