„Parcă ar fi un amical” » Rădoi, despre duelul cu Germania, sistemul de joc și accidentarea lui Florinel Coman

1 lună in urmă 4

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 martie 2021, 10:37 / Actualizat sambata, 27 martie 2021 12:05

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul României, a susținut astăzi conferința de presă dinaintea meciului cu Germania, din preliminariile pentru Cupa Mondială.

România - Germania se va juca duminică, 28 martie, începând cu ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. În primul meci, România a învins Macedonia de Nord, scor 3-2, iar Germania a trecut de Islanda, 3-0. 

„Când vorbim de naționala Germaniei, aceste meciuri par ca unele amicale înainte de un turneu final. Chiar dacă are foarte multe momente pozitive în timpul unui joc, și Germania are probleme din punct de vedere al organizării defensive, lasă spații, va trebui ca noi să le speculăm. Cu siguranță vom fi mai mult decât un sparring partner.

Cred că suntem cu toții de acord că plecăm cu șansa a doua, dar în momentul în care începe jocul va trebui să fim pregătiți, vom trece prin momente de suferință, va trebui să suferim unii pentru ceilalți, cu siguranță fi altă partitură decât cu Macedonia de Nord, nu știu dacă vom putea să avem 50% posesie, deci în momentul în care o vom avea, va trebui să știm unde sunt vulnerabili, să putem accesa acele zone”, a declarat selecționerul.

Mirel Rădoi, despre...

... lucrurile bune din meciul cu Macedonia de Nord: „Reacția după pierderea mingii și tranziția pozitivă au fost cele mai evidente și mai pozitive lucruri pentru noi”.

... lipsa de concentrare din meciul cu Macedonia de Nord: „Nu putem ști dinainte cum vor reacționa jucătorii, noi încercăm să lucrăm la un protocol, să vedem care sunt semnalele pe care le putem transmite de pe bancă și care sunt jucătorii cărora le putem crește doza de responsabilitate, pentru a ieși din momentele grele. Nu aș vrea să enumăr aici foarte multe dintre lucrurile pe care le putem face, unele nu se regăsesc în felul în care vedem noi fotbalul. De exemplu, am sta la un fault, să ne „prefacem” că este un fault foarte tare și să câștigăm câteva secunde, să stea jucătorii pe jos. Dar noi nu gândim fotbalul așa, este deja unul dintre lucrurile care ar putea fi benefice pentru echipa națională, dar pe care nu le vreau”.

... sistemul pe care îl va folosi: „Pentru noi sistemul de joc inițial nu este la fel de important cum este cel din dinamica jocului, cum ne apărăm, în ce sistem facem pressing, care este zona în care creem densitate, câți jucători aducem la finalizare. Dacă am câștigat în 4-2-3-1 împotriva Macedoniei, nu putem spune că vom juca toate meciurile așa. Este important ce creem din acest sistem de joc, o mare parte din lucruri au funcționat cu Macedonia de Nord, când în zona 3 am reușit să facem un pressing destul de avansat, ultraofensiv, am reușit să blocăm zona centrală, astea sunt punctele pe care marjăm. Nu ține foarte mult de sistemul de joc inițial”

... accidentarea lui Florinel Coman: „Îmi pare rău de situația lui Florinel, am discutat zi de zi, medicul nostru a discutat cu cel de la FCSB în fiecare zi pentru a aflat dacă a avut probleme dinainte. Sper să nu fie foarte gravă problema lui, și nouă ne este greu pentru că nu ne putem baza pe un fotbalist foarte bun”.

Clasament grupa J: România ocupă locul 2

VIDEO. Răzvan Marin e optimist: „Cred că putem scoate un rezultat pozitiv și cu Germania”

Mai multe știri despre România - Germania:

Bine că nu joacă salariile » Diferențe uriașe între „Die Mannschaft” și „tricolorii” lui Mirel Rădoi

„Tricolorii”, avertizați înainte de meciul cu Germania: „În felul ăsta, nemții au 4-0 la pauză”

Playtech: Simona Halep a făcut SPECTACOL aseară. Sportiva noastră a reușit o performanță de invidiat


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă