Paramedicii gălățeni au primit motociclete de intervenție

2 months ago 2

Paramedicii de la ISU Galați au primit două motociclete pentru intervenția rapidă la cazurile grave, dotate cu echipamente medicale moderne, necesare acordării primului ajutor, dar și cu sisteme speciale de comunicații și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă.

16 Septembrie 2020, 14:23 (actualizat 16 Septembrie 2020, 14:32) |

Motocicletă SMURD

Motocicletele, care au costat 60.000 de euro, au ajuns miercuri la paramedicii gălățeni. Acestea au fost achiziționate de o fundație împreună cu o mare companie, în cadrul unui program național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu mijloace de intervenție urbană, capabile să scurteze timpul de răspuns la cazurile grave.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Eremia Grigorescu al Județului Galați, ambele motociclete sunt echipate cu defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență. De asemenea, pe motociclete vor fi montate dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și sisteme speciale de comunicații.

Pentru a folosi cele două motociclete, zece paramedici SMURD Galați au beneficiat de cursuri specifice de perfecționare pentru conducerea în condiții periculoase și au primit zece seturi complete de echipamente de protecție.

Programul a început în București la inițiativa Fundației pentru SMURD prin achiziționarea primelor două motociclete cu ajutorul fondurilor strânse în urma unei campanii de redirecționare a 2% din impozitul pe venit către această cauză.Până în prezent au mai fost achiziționate încă zece motociclete pentru orașele Cluj, Timișoara, Iași și Constanța și Brașov, în valoare totala de 300.000 euro.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools