Paradisul turistic în care inflația a ajuns la 70% iar prețul alimentelor a crescut cu 84%

1 săptămână in urmă 32

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 09:38

349 citiri

Una dintre cele mai frumoase țări din lume, recunoscută pentru peisajele sale naturale de excepție, trece printr-o criză economică de proporții.

Luna trecută inflația a atins 70%, iar prețul alimentelor a crescut 84% în Sri Lanka, țară grav afectată de criza internă. În același context, prețul produselor nealimentare a crescut cu 54%, informează Reuters.

În luna iulie, în Sri Lanka au avut loc proteste violente la capătul unor manifestări prelungite, oamenii invadând reședința președintelui țării, care a fugit de teama acestora.

Sri Lanka, numită și Insula Verde, este o destinație turistică foarte populară, grație reliefului său, dar și ieșirii pe care o are la Oceanul Indian. Totodată, prețurile erau în această zonă mult mai mici față de alte paradisuri exotice, însă instabilitatea și inflația au ruinat, cel puțin pe moment, acest paradis exotic.

Citește și:

Vor ajunge germanii să dea 10 Euro pe o pâine?

Facturile mari la curent și gaz nu sunt o noutate pentru brutari, dar actualele prețuri îi împing pe mulți spre faliment. Ei protestează, ministrul Economiei promite. Deocamdată sigură este...

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu condamnă mobilizarea militară parțială anunțată de Putin

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat ferm acţiunile recent anunţate de conducerea Rusiei privind mobilizarea parţială, susţinerea aşa-ziselor referendumuri din zonele...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă