Parada LGBT a fost anulată în Marea Britanie din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea COVID-19

2 luni in urmă 27

Parada LGBT a fost anulată, vineri, în Marea Britanie din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea COVID-19, au anunțat organizatorii citați de The Guardian.

Evenimentul, care atrage sute de mii de oameni în fiecare an, urma să aibă loc în 11 septembrie. Organizatorii au declarat că sănătatea publică și bunăstarea sunt prioritatea lor principală.

Într-un videoclip postat pe YouTube, Christopher Joell-Deshields, directorul executiv al evenimentului a declarat:

  • „Covid-19 ne-a afectat pe toți, schimbând atât de mult modul în care ne trăim viața și ne adunăm împreună în comunitățile noastre. Parada noastră, ca toate celelalte evenimente publice majore, s-a confruntat cu nenumărate provocări în ceea ce privește organizarea în siguranță a unuia dintre cele mai mari evenimente din capitală. Mă întristează cu adevărat să spun că Pride în Londra nu va mai avea loc în acest an”.

Joell-Deshields a declarat că Manchester Pride, Brighton Pride și Notting Hill Carnival au fost de asemenea nevoite să ia „decizii dure” pe baza sfaturilor oficialilor din domeniul sănătății publice.

„Echipa și eu suntem de acord că sănătatea publică și bunăstarea sunt prioritatea noastră principală”, a mai declarat acesta.

Joell-Deshields a declarat că echipa va începe să planifice o paradă pentru 2022 gata să aniverseze a 50-a aniversare din Marea Britanie.

„Mulțumesc voluntarilor, organizațiilor și agențiilor care au lucrat din greu în ultimele 15 luni. Și, de asemenea, așteptăm cu nerăbdare să mărșăluim și să ne facem vocile auzite”.

În 2020, sărbătorile Pride au fost mutate în spațiul online pe fondul pandemiei coronavirusului.

sursa: The Guardian, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă