Parada etniilor din Banat. Spectacol cu muzică şi dansuri tradiţionale, la Festivalul Etnica, în Reşiţa - VIDEO

1 lună in urmă 40

De Vali Popovici.
Publicat: 21.06.2021, 15:25.
Actualizat: 21.06.2021, 15:25

Este o săptămână cu muzică şi dans la Reşiţa. Reprezentanţii celor 7 etnii din Banatul Montan s-au reunit la prima ediţie a festivalului care sărbătoreşte multiculturalitatea. Oaspeţii evenimentului vor avea parte de o experienţă completă: de la expoziţii şi spectacole de dans şi muzică, până la mâncare tradiţională.

Deschiderea festivalului Etnica a fost marcată de o paradă a portului popular. Reprezentanţii celor 7 comunităţi au defilat pe străzile Reşiţei îmbrăcaţi în adevărate opere de artă.

Fată în costum popular: Sunt îmbrăcată într-un costum popular craşovenesc. Este destul de greu de îmbrăcat, ne-a luat aproximativ două ore să ne îmbrăcăm.

Acompaniaţi de muzica Fanfarei oraşului Anina, oamenii cu defilat pe traseul pe străzile oraşului până la Parcul Tricolorului, unde a continuat spectacolul cu muzică şi dansuri tradiţionale.

Cât durează Festivalul Etnica

Cei care ajung la festival pot admira şi o expoziţie în care sunt prezentate obiecte specifice tradiţiilor fiecărei comunități.

Petronela Glinţa - primaria Resita - organizator: Este o ocazie ca fiecare minoritate care se află aici în zona noastră, în Banat, să-şi prezinte tradiţia, să-şi prezinte portul şi de ce nu, arta culinară.

Festivalul Etnica va continua până pe 27 iunie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă