Păpușa Bernie Sanders, vândută cu 20.000 de dolari, după ce imaginea cu senatorul american la învestirea lui Biden a devenit virală

1 lună in urmă 37


Imaginea senatorului Bernie Sanders, cu ale sale mănuși devenite celebre, purtate în timpul ceremoniei de învestire a președintelui SUA Joe Biden, continuă să inspire. O artistă din Texas a croșetat o păpușă Bernie Sanders, care a fost vândută pe eBay cu 20.300 de dolari, în mai puțin de o săptămână, scrie The Guardian.


Potrivit sursei citate, suma obținută va fi donată pentru a fi folosită în scopuri caritabile de organizația politicianului, Meals on Wheels America.


View this post on Instagram

A post shared by Tobey Perales King (@tobeytimecrochet)


La o zi de la ceremonia de învestire a președintelui SUA Joe Biden, imaginea senatorului din Vermont a devenit virală, arătându-l așezat pe un scaun pliant, la distanță socială de ceilalți oaspeți, ghemuit de frig și purtând mănuși tricotate.


Tobey King, o femeie de 46 de ani din Texas, a transformat meme-ul lui Bernie Sanders, care s-a viralizat rapid, într-o păpușă croșetată, de 22 de centimetri, la care a lucrat șapte ore non-stop.


Femeia a postat inițial fotografii cu păpușa pe contul ei de Instagram și au strâns mii de aprecieri și comentarii. Până sâmbătă, ea a postat păpușa pe eBay și a scos-o la licitație pentru 20.300 de dolari, despre care a spus că va fi donată Meals on Wheels America.


Senatorul Bernie Sanders, 79 de ani, însuși a folosit meme-ul pentru a strânge bani pentru Meals on Wheels - campania sa a vândut haine cu imaginea și a donat veniturile către organizația de caritate. Miercuri, senatorul a declarat că a strâns 1,8 milioane de dolari pentru organizație.


King crede că și-a găsit scopul. „Aceasta este noua mea cale”, a spus artista care a croșetat păpușa bernie Sanders. „Acesta este un mod nou de a ajuta oamenii, într-un fel pe care nu l-am mai putut face până acum.”


Artista a spus că peste 30.000 de oameni i-au cumpărat modelul croșetat al păpușii Sanders din magazinul ei Etsy.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă