Papa Ioan Paul I, care a fost Suveran Pontif doar 33 de zile, va fi beatificat

6 zile in urmă 6

Papa Ioan Paul I, care a avut un pontificat de doar 33 de zile, în 1978, va fi beatificat, lucru care deschide calea unei eventuale canonizări în Biserica Romano-Catolică, a anunţat miercuri Vaticanul, relatează Reuters.

Papa Ioan Paul I, care a fost Suveran Pontif timp de 33 de zile, va fi beatificat

Papa Ioan Paul I, care a fost Suveran Pontif timp de 33 de zile, va fi beatificat

Profimedia Images

Într-o declarație, Papa Francisc a anunțat că a aprobat un decret prin care se recunoaște un miracol atribuit mijlocirii regretatului papă italian, al cărui nume de botez a fost Albino Luciani.

Se crede că miracolul atribuit Papei Ioan Paul I este vindecarea inexplicabilă a unei fete de 11 ani din Buenos Aires, potrivit mass-mediei de la Vatican, citată de Reuters.

Ioan Paul I a murit subit la vârsta de 65 de ani, pe 28 septembrie 1978, la doar 33 de zile după ce devenise papă.

Infarctul a fost specificat drept cauză oficială a morţii sale. Numeroase speculaţii apărute după decesul papei afirmă că liderul de la Vatican ar fi fost asasinat cu scopul de a stopa planurile sale de "curăţare" a finanţelor Vaticanului, considerate tenebroase, însă aceste teorii au fost în general demontate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă