Papa Francisc se plânge că „ne-a fost sechestrat Crăciunul”. Îndemnul Suveranului Pontif pentru aceste Sărbători

2 luni in urmă 38

„În aceste vremuri dificile, în loc să ne plângem de ceea ce pandemia ne împiedică să realizăm, să facem ceva pentru cei care au mai puţin. Nu al nu ştiu câtelea cadou pentru noi sau pentru prietenii noştri, ci pentru un nevoiaş la care nimeni nu se gândeşte”, a spus Papa Francisc, de la fereastra Palatului Apostolic. „Să nu ne lăsăm pradă consumismului, de ideea că trebuie să cumpărăm cadouri, de această frenezie de a face lucrurile. Ceea ce contează este Iisus. Consumerismul, fraţi şi surori, ne-a sechestrat Crăciunul„, a deplâns papa Francisc, citat de worldcatholicnews.com.

După rugăciunea Angelus, pronunţată în faţa mulţimii de credincioşi care îl ascultau în Sf. Petru, papa i-a reamintit pe marinarii din întreaga lume care sunt blocaţi pe navele lor şi care nu se pot întoarce acasă din cauza pandemiei.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii mai ales în problema lucrătorilor maritimi, mulţi dintre ei – se estimează că aproape 400.000 de angajaţi ai marinei, a reamintit papa – sunt blocaţi pe navele lor, dincolo de limita contractelor şi nu se pot întoarce acasă.

De aceea, el a cerut guvernelor „să facă tot posibilul pentru ca ei să se poată întoarce acasă la cei dragi”.

Papa Francisc va începe joi slujbele pentru Crăciunul 2020, cu sfânta liturghie din noaptea de Ajun, tradiţional nocturnă dar care anul acesta a fost devansată la ora 19:30 (20:30, ora României), pentru a respecta interdicţia de circulaţie impusă în Italia începând cu ora 22:00.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă