Papa Francisc oficiaza slujba de Florii. Procesiunea cu ramuri de maslini, anulata din cauza pandemiei

3 săptămâni in urmă 5

Papa Francisc a oficiat duminica slujba de Florii, care marcheaza intrarea in Saptamana Pastelui, si rugaciunea Angelus, in prezenta unui numar mic de credinciosi, invitati la Bazilica Sfantul Petru, relateaza AFP.

Papa si-a sustinut predica in fata a 100 de credinciosi si 30 de religiosi.

Traditionala procesiune a credinciosilor cu ramuri de maslin a fost anulata, in vederea respectarii normelor sanitare, iar Francisc a dat binecuvantarea de la distanta, din altar.

"Am intrat in Saptamana Sfanta. A doua oara, traim intr-un context de pandemie. Anul trecut eram mai socati, anul acesta suntem mai incercati. Iar criza economica a devenit grava", a declarat Suveranul Pontif.

CITESTE SI: " target="_blank">Papa Francisc, in timpul vizitei istorice in Irak: "Credinciosii nu pot ramane tacuti atunci cand terorismul abuzeaza de religie"

Francisc a indemnat "la rugaciune pentru victimele violentei, mai ales pentru victimele atentatului comis in aceasta (duminica) dimineata in Indonezia in fata catedralei din Makassar". Acest atentat sinucigas s-a soldat cu cel putin 14 raniti.

In urma cu un an, Italia era cuprinsa de primul val al pandemiei covid-19. Papa a oficiat atatunci singur, intr-o bazilica pustie, in Duminica Floriilor, care comemoreaza intrarea lui Cristos in Ierusalim.

Papa argentinian, in varsta de 84 de ani, si-a redus in mod considerabil aparitiile publice de la inceputul pandemiei. El obisnuia sa faca bai de multime, sa stranga bucuros mana credinciosilor si sa imbratiseze copii.

Papa a fost nevoit sa anuleze, in mai multe randuri, audiente miercurea si este nevoit sa oficieze Angelus in biblioteca sa privata, in contetul in care masuri de izolare ii impiedica pe pelerini sa se adune in fata Palatului Sfarntul Petru.

Vizita lui Francisc in Irak, la inceputul lui martie, a fost prima sa deplasare in strainate din noiembrie 2019.

CITESTE SI:

Povestea fabuloasa a tinerei din Romania care face scoala cu copiii din Tanzania. "M-am trezit la catedra direct. A fost o aventura"Amenintari cu moartea la adresa actritei Maia Morgenstern, trimise "din partea partidului AUR" catre Teatrul Evreiesc de StatFlagrant facut de procurori pentru dare de mita in fotbalul romanesc. O persoana ar fi oferit bani arbitrului pentru a-i facilita calificarea in play-offDOCUMENT Noul model de declaratie pe proprie raspundere, cu care se poate iesi din casa dupa ora 20.00. Poate fi scrisa si "de mana"Ghinion pentru oamenii lui Adrian Mutu. Ce rezultat trebuie sa scoata Romania impotriva Germaniei pentru a se califica in sferturi la EURO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă