Papa Francisc merge în Irak, țară cu 1% populație creștină. Reacția oficială a Bagdadului

2 luni in urmă 1


Papa Francisc va vizita Irakul în luna martie a anului viitor, a anunțat, luni, biroul de presă al Vaticanului, informează CNN.


Călătoria Suveranului Pontif în această țară devastată de război ar putea fi prima deplasare în afara Italiei pe care acesta o ofectuează de la debutul pandemiei de coronavirus.


Papa Francisc urmează să „viziteze Bagdadul, legat de memoria lui Avraam, orașul Erbil, precum și Mosul și Qaraqosh, în câmpia Ninivei”, în timpul vizitei sale din 5-8 martie.


„Programul vizitei va fi făcut public în timp util și va lua în considerare evoluția pandemiei”, a mai spus biroul de presă al Vaticanului.


Ministerul de externe din Irak a transmis că vizita Papei FRancisc „reprezintă un eveniment istoric și un sprijin pentru toți irakienii”.


„De asemenea, reprezintă un mesaj de pace pentru Irak și pentru regiune în ansamblu, afirmă unitatea poziției umanitare în confruntarea cu extremismul și conflictele și promovează diversitatea și toleranța. Și coexistența", se mai spune în comunicatul ministerului de externe irakian.


Aproximativ 1% din populația Irakului este creștină. Țara a cunoscut un exod al creștinilor în ultimele decenii, deoarece Irakul a fost devastat de conflicte violente și de ascensiunea ISIS.


Foto: HeptaCiteşte Articolul Întreg pe Sursă