Papa Francisc le cere oamenilor să renunțe la indiferența, în mesajul de Bobotează: ”Încă există lideri în societate care seamănă moarte”

1 săptămână in urmă 16

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 18:07

57 citiri

 ”Încă există lideri în societate care seamănă moarte”

Papa Francisc a făcut un apel la credincioși joi, 6 ianuarie, în mesajul de Bobotează, să nu mai rămână indiferenți în fața nedreptăților și să nu se mai mulțumească doar cu simplul lor confort.

”Încă există lideri în societate care seamănă moarte şi ucid oameni nevinovaţi”, a declarat suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, în slujba de Epifanie (Bobotează) pe care a oficiat-o în Bazilica Sf. Petru din Roma. ”Mulţi oameni asistă cu indiferenţă”, a adăugat papa Francisc.

Liderul Bisericii Catolice i-a îndemnat, de asemenea, pe oameni să aibă o credinţă curajoasă şi să nu se mulţumească trăind în confort. ”Suntem fixaţi pe nevoile noastre, ce să mâncăm şi cu ce să ne îmbrăcăm, şi permitem ca dorinţa faţă de ceea ce se află dincolo de aceste lucruri să se evapore”, a adăugat suveranul pontif.

Sfântul Părinte a transmis și urările sale creștinilor Bisericilor răsăritene - catolice și ortodoxe - care celebrează pe 7 ianuarie sărbătoarea Nașterii Domnului.

Epifania, un termen ce îşi are originile în cuvântul grecesc care înseamnă ”manifestare” sau ”apariţie”, este sărbătoarea prin care Biserica Catolică celebrează momentul în care Iisus s-a relevat ca zeu întrupat. Cu această ocazie, credincioşii îşi amintesc de Cei Trei Magi de la Răsărit, care au venit să îl viziteze pe Iisus în iesle, aşa cum este consemnat în Biblie. Boboteaza este sărbătorită în multe regiuni creştine ale lumii.

Citeste si:

 „A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu”

Papa Francisc s-a folosit sâmbătă de mesajul său de Anul Nou pentru a trage un semnal de alarmă şi pentru a cere stoparea violenţelor comise asupra femeilor, considerând că astfel de fapte...

Papa Francisc cere lumii să renunțe la individualism pentru depășirea pandemiei, în mesajul de final de an

Papa Francisc a făcut apel la responsabilitate și a încurajat oamenii să renunțe la individualism în fața pandemiei, vineri, 31 decembrie, în timpul ultimei sale omilii din acest an la...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă