Papa Francisc îşi începe vizita istorică în Irak: „Dragi fraţi şi surori din Irak, pacea fie cu voi!” VIDEO

1 lună in urmă 2

Papa Francisc este primul suveran pontif care merge în pelerinaj în Irak, unde doar 1% din populație este creștină. Țara a cunoscut un exod al acestora în ultimele decenii din cauza conflictelor violente și a ascensiunii grupării teroriste Stat Islamic.

Suveranul Pontif urmează să viziteze capitala Bagdad, orașul Erbil, precum și Mosul în timpul vizitei sale din care va dura 4 zile. Aceasta este considerată extrem de complicată din punct de vedere logistic și foarte riscantă. În primul rând din cauza amenințării atacurilor și în al doilea rând din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19 în Irak. Acolo, cazurile au explodat în ultima perioadă și există teama că adunările legate de vizita suveranului Pontif vor agrava situația.

„Dragi frați și surori din Irak, pacea fie cu voi! Peste câteva zile voi fi în sfârșit printre voi. Doresc să vă cunosc, să vă văd fețele, să vă vizitez pământul, leagăn străvechi și extraordinar al civilizației. Vin ca pelerin, ca pelerin penitent pentru a implora iertare și împăcare de la Domnul, după ani de război și terorism, pentru a cere lui Dumnezeu consolare pentru inimi și vindecare pentru răni.”, este mesajul transmis irakienilor de Papa Francisc.

Papa Francisc avertizează asupra venirii unui al doilea potop

Papa Francisc a avertizat asupra faptului că omenirea se îndreaptă spre un al doilea potop şi inundaţii de proporţii biblice, din cauza încălzirii globale, şi singurii care pot opri aceste catastrofe sunt marii lideri politici ai lumii, care ar trebui să pună capăt corupţiei şi injustiţiei. Suveranul Pontif spune că în Biblie, Dumnezeu a folosit Potopul pentru a curăţa Pământul, iar acest lucru se va întâmpla din nou, odată cu creşterea temperaturilor şi topirea gheţarilor.

„Mânia lui Dumnezeu este îndreptată împotriva injustiţiei, împotriva Satanei. Este îndreptată împotriva răului pur, satanic, nu împotriva aceleia izvorâte din slăbiciune. Răul care ne paşte pe toţi, pe fiecare bărbat, fiecare femeie şi chiar societăţi întregi. Mânia Domnului este menită să cureţe şi să aducă justiţia divină”, spune suveranul pentru DailyMail.

În acest context, Papa s-a referit la un al doilea potop, punctând că mânia lui Dumnezeu poate fi şi o salvare, dacă convinge omenirea să-şi schimbe modul de viaţă.

Citeşte şi: Explozie de cazuri COVID în Moldova. Zeci de ambulanţe cu oameni infectaţi, la coadă în faţa spitalelor

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă