Papa Francisc: „Încă există lideri care seamănă moarte şi ucid oameni nevinovaţi, iar mulți asistă cu indiferență”

2 săptămâni in urmă 16

Papa Francisc s-a folosit de mesajul său de Bobotează pentru a critica indiferența societății în care trăim, îndemnând populația „să aibă o credinţă curajoasă şi să nu se mulţumească trăind în confort”.

„Încă există lideri în societate care seamănă moarte şi ucid oameni nevinovaţi”, a declarat suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, în slujba de Epifanie (Bobotează) pe care a oficiat-o în Bazilica Sf. Petru din Roma. „Mulţi oameni asistă cu indiferenţă”, a adăugat papa Francisc, citat de DPA și Agerpres.

Liderul Bisericii Catolice i-a îndemnat, de asemenea, pe oameni să aibă o credinţă curajoasă şi să nu se mulţumească trăind în confort.

„Suntem fixaţi pe nevoile noastre, ce să mâncăm şi cu ce să ne îmbrăcăm, şi permitem ca dorinţa faţă de ceea ce se află dincolo de aceste lucruri să se evapore”, a adăugat suveranul pontif.

Epifania, un termen ce îşi are originile în cuvântul grecesc care înseamnă "manifestare" sau „apariţie”, este sărbătoarea prin care Biserica Catolică sărbătoreşte momentul în care Iisus s-a relevat ca zeu întrupat.

Cu această ocazie, credincioşii îşi amintesc de Cei Trei Magi de la Răsărit, care au venit să îl viziteze pe Iisus în iesle, aşa cum este consemnat în Biblie. Boboteaza este sărbătorită în multe regiuni creştine ale lumii.

Editor : I.C

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă