Papa Francisc, in timpul vizitei istorice in Irak: "Credinciosii nu pot ramane tacuti atunci cand terorismul abuzeaza de religie"

1 lună in urmă 6

In cea de-a doua zi a vizitei sale istorice in Irak, stat devastat in 2014 de gruparea jihadista Stat Islamic, papa Francisc a denuntat sambata, 6 martie, ''terorismul care abuzeaza de religie'', cu prilejul unei rugaciuni ecumenice la Ur, considerat, potrivit traditiei, locul nasterii patriarhului biblic Abraham, relateaza AFP.

''Ostilitatea, extremismul si violenta (...) sunt tradari ale religiei. Iar noi, credinciosii, nu putem ramane tacuti atunci cand terorismul abuzeaza de religie. Din contra, noua ne revine sarcina de a risipi in mod clar neintelegerile'', a declarat sambata suveranul pontif in fata demnitarilor musulmani, yazidi, zoroastrieni si sabeeni.

Papa Francisc a sosit in Irak intr-o vizita istorica. De ce este considerat un eveniment periculos

Suveranul pontif a pledat din nou sambata ca ''libertatea de constiinta si libertate religioasa sa fie respectate si recunoscute pretutindeni''.

''Sunt drepturi fundamentale pentru ca ii ofera omului libertatea de a contempla Cerul care l-a creat'', a adaugat suveranul pontif, aflat intr-o tara musulmana unde crestinii - 1% din populatie - se declara deseori victime ale discriminarilor. Papa Francisc a lansat un mesaj similar si cu prilejul vizitei sale din 2019 in Maroc, o alta tara musulmana.

Trebuie ''parcurs drumul de la conflict la unitate'' in ''intreg Orientul Mijlociu'' si ''in special in Siria, martirizata'', a mai pledat papa Francisc, potrivit AFP.

Cu o zi in urma, adresandu-se autoritatilor din Bagdad, papa a mentionat Siria unde, conflictul complex declansat in urma cu 10 ani dupa degenerarea unei revolte populara s-a soldat cu peste 387.000 de morti. Negocierile, desfasurate sub egida ONU, nu au inregistrat niciun progres pana in prezent.

Mai puteti citi:

Lovitura de la avocatul CJUE: Coruptii "de lux" care ar putea ramane cu condamnarile ce fusesera anulate printr-o decizie a CCRAzi este Sambata mortilor, cunoscuta si drept Mosii de Iarna. Ce traditii trebuie respectateFortele Speciale ale SUA au ajuns in Serbia. Scopul misiunii in statul aflat sub influenta militara tot mai mare a Chinei si RusieiCe inseamna "valul 3 al pandemiei". Specialistii spun daca e cazul sa ne temem: "Este un context mai mult decat evident"Romanii se ineaca in valul de credite neperformante, dupa gura de aer data de amanarea ratelor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă