Papa Francisc, în mesajul „Urbi et Orbi”: Este scandalos, conflictele militare nu încetează, iar arsenalele militare se măresc

1 lună in urmă 2

Papa Francisc a calificat duminică, în cadrul mesajului tradiţional de Paşte cu prilejul rostirii binecuvântării ”Urbi et Orbi”, drept „scandaloase” perpetuarea conflictelor militare şi cursa înarmărilor în contextul pandemiei, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Pandemia este încă în desfăşurare, criza socială şi economică este foarte gravă, în special pentru cei săraci şi în pofida acestor lucruri – şi este scandalos – conflictele militare nu încetează iar arsenalele militare se măresc”, a denunţat Francisc în omilia ţinută din bazilia Sfântul Petru de la Vatican, înainte de a rosti binecuvântarea „Urbi et Orbi”, pentru Oraşul Etern şi Lumea întreagă.

Doar 200 de credincioşi au putut participa la Slujba Pascală din cauza restricţiilor împotriva noului coronavirus, notează şi DPA.

Înainte de pandemie, Liturghia Pascală se desfăşura de obicei în Piaţa Sfântul Petru, în faţa a zeci de mii de pelerini. Anul acesta, la fel ca şi anul trecut, papa Francisc a fost nevoit să oficieze cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii din interiorul bazilicii Sfântul Petru. Ceremonia a fost transmisă online.

Sursa foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă