Papa Francisc descrie rasismul ca fiind „un virus care pândeşte în aşteptare”

1 lună in urmă 7

Papa Francisc a denunţat duminică rasismul și l-a asemănat cu un virus care pândeşte în aşteptare şi care doar apare şi arată că „presupusul nostru progres social nu este la fel de real sau definitiv” pe cât cred oamenii, se arată în mesajul Papei Francis transmis pe Twitter, potrivit Ctvnews.

Papa Francisc a scris, duminică, pe Twitter despre rasism, data pe care Națiunile Unite o marchează drept Ziua Internațională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale.

„Rasismul este un virus care pândeşte în aşteptare. Cazurile de rasism continuă să ne ruşineze, pentru că arată că presupusul nostru progres social nu este la fel de real sau definitiv pe cât credem”, a scris pe Twitter Francis, adăugând hashtagurile #FightRacism #FratelliTutti.

Racism is a virus that quickly mutates and, instead of disappearing, goes into hiding, and lurks in waiting. Instances of racism continue to shame us, for they show that our supposed social progress is not as real or definitive as we think. #FightRacism #FratelliTutti

— Pope Francis (@Pontifex) March 21, 2021

În tweet-ul său, Francis nu a citat niciun caz special de rasism sau loc. De-a lungul perioadei sale ca papă, el a susţinut drepturile persoanelor marginalizate în societăţi, inclusiv ale migranţilor.

Ziua internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale este marcată anual la 21 martie. Proclamând Ziua internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale în anul 1966, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a cerut comunităţii internaţionale să-şi intensifice eforturile pentru a elimina toate formele de discriminare rasială (Rezoluţia 2142).

Ziua internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale este marcată la data în care poliţia din Sharpeville, Africa de Sud, a deschis focul şi a ucis 69 de persoane la o demonstraţie paşnică împotriva „adoptării legilor” apartheidului, în 21 martie 1960.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă