Papa Francisc denunță sălbăticia, monstruozităţile și cadavrele torturate din Ucraina

6 zile in urmă 21

Papa Francisc a dezvăluit, miercuri, că a vorbit cu reprezentantul său din Ucraina, cardinalul Konrad Krajewski, care i-a povestit despre situația catastrofală din țara răvășită de război, după invazia Rusiei din 24 februarie, informează AFP, citat de Agerpres.

„Aş vrea să vorbesc despre situaţia groaznică din Ucraina martirizată. Cardinalul Krajewski a mers acolo pentru a patra oară, el ajută în zona Odesa (sud) şi în împrejurimile acesteia”, a declarat papa Francisc.

„El mi-a povestit de durerea acestui popor, de sălbăticia, de monstruozităţile, de cadavrele torturate pe care le găsesc”, a precizat papa Francisc.

Kievul a anunţat săptămâna trecută descoperirea a sute de morminte într-o pădure în apropiere de oraşul Izium (est), recent eliberat de forţele ucrainene de sub controlul armatei ruse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre „noi probe de tortură” la Izium, unde „există dovezi că soldaţii ruşi au împuşcat oameni doar pentru amuzament”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Moscova a dezminţit totuşi aceste afirmaţii, spunând că sunt „minciuni”.

Papa Francisc încearcă să menţină un echilibru delicat între condamnarea unui război „crud” şi menţinerea dialogului cu Moscova.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă