Papa Francisc condamnă violența domestică împotriva femeilor: „Este aproape satanic să se profite de o persoană care nu se poate apăra. Este foarte umilitor”

4 săptămâni in urmă 18

Papa Francisc a condamnat violența domestică împotriva femeilor drept „aproape satanică”, relatează BBC.

Șeful Bisericii Catolice a făcut această remarcă, una dintre cele mai dure de până acum, în timpul unui program difuzat duminică pe rețeaua TG5 din Italia.

El a vorbit cu un grup de patru persoane din medii defavorizate, inclusiv cu un o supraviețuitoare a violenței domestice.

El a deplâns numărul „foarte, foarte mare” de femei „care sunt bătute și abuzate în casele lor”.

„Problema este că, pentru mine, este aproape satanic să se profite de o persoană care nu se poate apăra, care nu poate decât să [încerce] să blocheze loviturile”, a spus Papa Francisc.

„Este umilitor. Foarte umilitor”, a punctat Suveranul Pontif.

El a vorbit cu o femeie pe nume Giovanna care a spus că a scăpat împreună cu copiii săi din casa soțului violent.

Papa a adăugat că femeile care au suferit abuzuri nu și-au pierdut demnitatea.

„Văd demnitate în tine pentru că dacă nu ai avea demnitate, nu ai fi aici”, i-a spus el Giovannei. „Uită-te la Maica Preacurata și rămâi cu acea imagine a curajului”, a afirmat Șeful Bisericii Catolice.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Papa Francisc a făcut mai multe comentarii despre violența domestică.

Abuzurile au crescut în mai multe țări, deoarece multe femei rămân blocate cu agresorii lor în timpul perioadei de izolare.

Potrivit unui raport al ONU care a acoperit 13 țări, jumătate dintre femeile intervievate au declarat că au suferit o formă de violență de la începutul pandemiei.

În Italia, cifrele poliției publicate luna trecută au raportat aproximativ 90 de episoade de violență împotriva femeilor în fiecare zi – 62% dintre acestea au fost cazuri de violență domestică.

Sursa foto: Captură video – Vatican News

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă