Papa Francisc condamnă dur violenţa domestică. Suveranul pontif numeşte abuzurile ca fiind o practică "aprope satanică"

4 săptămâni in urmă 17

Papa Francisc a spus că bărbații care comit violență împotriva femeilor acţionează într-un mod care este „aproape satanic”.

Papa Francisc, suveranul pontif

Shutterstock

El a făcut comentariul – unul dintre cele mai acide pe care le-a folosit pentru a condamna o astfel de violență – în timpul unui program difuzat duminică seara pe rețeaua TG5 din Italia, în care a discutat cu trei femei și un bărbat, toți afectaţi de acest tip de abuzuri, potrivit The Guardian.

„Numărul femeilor care sunt bătute și abuzate în casele lor, chiar și de către soții lor, este foarte, foarte mare”, a spus el, ca răspuns la o întrebare a unei femei pe nume Giovanna, victimă a violenței domestice. „Problema este că, pentru mine, este aproape satanic, deoarece este profitarea de o persoană care nu se poate apăra, care nu poate decât să încerce să blocheze loviturile”, a adăugat Papa Francisc.

De când a început pandemia de Covid-19 în urmă cu aproape doi ani, Papa s-a exprimat de mai multe ori împotriva violenței domestice, care a crescut în multe țări, deoarece periodele de carntină au lăsat multe femei prinse în acelaşi loc cu agresorii lor.

Violenţa domestică, o situaţie delicată în Italia

Cifrele poliției publicate luna trecută au arătat că în Italia există aproximativ 90 de episoade de violență împotriva femeilor în fiecare zi și că 62% au fost cazuri de violență domestică. Papa a spus că femeile care au fost bătute și abuzate nu și-au pierdut demnitatea. „Văd demnitate în tine pentru că dacă nu ai avea demnitate, nu ai fi aici”, i-a spus el Giovannei, una dintre femeile cu care  stat de vorbă. 

Revenind la alte exemple de umilinţe, el a ascultat o femeie fără adăpost vorbind despre viața de pe stradă și un bărbat care încearcă să se ridice pe picioare după 25 de ani de închisoare. În 2020, când un palat de lângă Piața Sf. Petru, care odată a fost o mănăstire, a devenit loc vacant, el a ordonat să fie transformat într-un spaţiu pentru persoane fără adăpost, respingând sugestiile ca acesta să fie transformat într-un hotel de lux.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

RECOMANDĂRI

 "Nimeni n-a venit să te întrebe, bă, prostule, ai mâncat, ai băut apă?"

Video

Români puși să aștepte 10 ore pe câmp, fără toalete, la Vama Nădlac 2: "Nimeni n-a venit să te întrebe, bă, prostule, ai mâncat, ai băut apă?"

Români puși să aștepte 10 ore pe câmp, fără toalete, la Vama Nădlac 2: "Nimeni n-a venit să te întrebe, bă, prostule, ai mâncat, ai băut apă?"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă