Papa Francisc a trimis 15.000 de înghețate prizonierilor din închisorile Romei

1 lună in urmă 27

Papa Francisc a trimis 15.000 de înghețate prizonierilor aflați în cele două închisori din Roma, pentru a-i ajuta să se răcorească în una dintre cele mai călduroase veri înregistrate vreodată în Italia, scrie The Guardian.

Înghețatele au fost livrate la închisorile Regina Coeli și Rebibbia de către cardinalul Konrad Krajewski, desemnat să se ocupe de actele caritabile ale Vaticanului.

Într-un comunicat de presă, Vaticanul a anunțat că biroul însărcinat cu acte de caritate "nu a plecat în vacanță" peste vară. În schimb, voluntarii Vaticanului și-au petrecut timpul "devotându-se, printre altele, vizitării prizonierilor și consolându-i pe suferinzi".

Donația de înghețată a fost unul dintre "micile gesturi evanghelice" făcute pe parcursul verii "pentru a-i ajuta și a le oferi speranță prizonierilor din închisorile Romei, se mai arată în comunicat.

În luna iunie, aproximativ 20 de deținuți din închisoarea Rebibbia l-au întâlnit pe suveranul pontif, înainte să viziteze alături de el Muzeul Vaticanului.

Vara aceasta a fost una dintre cele mai căduroase înregistrate vreodată în Italia. În orașul Siracusa din Sicilia a fost atinsă o temperatură de 48 de grade Celsius în luna august, aceasta fiind una dintre cele mai ridicate temperaturi atinse vreodată în Europa.

Editor : V.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă