Papa Francisc a trimis 15.000 de înghețate deținuților din două penitenciare, în timpul caniculei din Roma

1 lună in urmă 41

Papa Francisc a trimis în această vară, una dintre cele mai caniculare înregistrate în Italia, 15.000 de îngheţate deţinuţilor încarceraţi în cele două penitenciare din Roma, a anunţat Vaticanul, citat de Reuters.

Conform unui comunicat emis marţi de Biroul Sfântului Scaun pentru acţiuni caritabile, îngheţatele au fost trimise în cele două penitenciare din Roma - Regina Coeli, o clădire mai veche, situată pe râul Tibru, în centrul oraşului, şi închisoarea modernă Rebibbia, construită la periferia capitalei italiene.

Cele 15.000 de îngheţate au fost livrate în numele suveranului pontif de cardinalul polonez Konrad Krajewski, care este cunoscut drept ''elemozinarul papei'' - cel care împarte pomeni în beneficiul persoanelor sărace sau aflate în situaţii dificile.

Krajewski, care la vârsta de 57 de ani este unul dintre cei mai tineri cardinali catolici, a înfiinţat de asemenea, din ordinul suveranului pontif, în 2013, mai multe unităţi pentru asistenţă medicală şi pentru igiena personală destinate rezidenţilor fără adăpost, în apropiere de Vatican.

Vara din acest an a fost una dintre cele mai călduroase înregistrate în Italia. În Sicilia au fost 49 de grade Celsius în luna august, considerată cea mai ridicată temperatură consemnată vreodată în Europa de către meteorologi.

Biroul cardinalului Krajewski a trimis, de asemenea, pe perioada verii, un computer tomograf (CT) în valoare de 600.000 de dolari la un spital din Madagascar şi fonduri de aproximativ 2 milioane de euro pentru modernizarea unităţilor medicale din trei ţări africane, care nu au fost specificate în comunicat.

Citeste si:

Evadare spectaculoasă în Israel. Șase deținuți considerați extrem de periculoși au scăpat dintr-o închisoare de maximă siguranță după ce au săpat un tunel

 Cum se amestecă Papa Francisc în politica Statelor Unite

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă