Papa Francisc a lansat un nou atac la adresa mafiei: "Exploateaza pandemia, s-au imbogatit gratie coruptiei"

4 săptămâni in urmă 1

Papa Francisc a lansat un nou atac la adresa mafiei, descriindu-le drept "organizatii ale pacatului" care au exploatat pandemia de coronavirus.

"Mafiile sunt prezente in diverse parti ale lumii si exploateaza pandemia, s-au imbogatit gratie coruptiei", a spus papa dupa rugaciunea Angelus de duminica.

Facand referire la predecesorii sai, el a adaugat: "Sfantul Ioan Paul al II-lea a denuntat cultura lor pentru moarte si Benedict al XVI-lea a condamnat drumul lor de moarte".

"Aceste organizatii ale pacatului, aceste structuri ale mafiei, dau credinta pe idolatrie, contrar Evangheliei lui Christos. Astazi, ne amintim de toate victimele si reinnoim angajamentul contra mafiilor", a adaugat el.

In septembrie 2018, in timpul unei calatorii in Sicilia unde aducea un omagiu unui preot asasinat in urma cu 25 de ani de mafie, Papa Francisc a declarat ca orice membru al mafiei "defaimeaza prin viata sa numele lui Dumnezeu".

In 1993, Ioan Paul al II-lea le-a cerut mafiilor sa renunte la crime si sicilienilor sa se revolte contra mafiei.

Asociatia italiana anti-mafia Libera comemoreaza de mult timp victimele crimei organizate pe 21 martie, dar aceasta data a devenit de cativa ani o zi nationala oficiala de comemorare.

Intr-un comunicat, duminica, presedintele italian Sergio Mattarella a declarat ca "a eradica mafia este posibil si necesar".

Mai puteti citi:

Mesajul dur, dupa vaccinarea cu Pfizer a Simonei Halep: "D-aia nu va haleste populatia, papagalilor..."Ce mancam in Postul Pastelui ca sa nu ajungem anemici. Explicatii despre "metoda intermitentei", care poate ajuta la slabireCum a primit o deputata PSD ajutor de stat de la Ministerul Economiei. "Urla in comisiile reunite ca omoram exporturile"Povestea clanului Caran. Veniti cu carutele in Bucuresti, controleaza acum cu duritate infractionalitatea in Sectorul 2Branza topita din comert, doldora de aditivi alimentari. Topul produselor cu cele mai multe calorii
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă