Pantofii Satanei, retrași din circulație. Clienții care i-au cumpărat își vor primi banii înapoi

1 lună in urmă 29

Compania Nike a anunţat că MSCHF, colectivul care a creat „Pantofii Satanei” ce conţin o picătură de sânge uman în tălpi, a fost de acord să îi retragă voluntar ca parte a unei înţelegeri, scrie BBC.

Pantofii Satanei, retrași din circulație.

Pantofii Satanei, retrași din circulație

MSCHF

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Pantofii sport de 1.018 dolari, pe care sunt inspcripţionate o cruce întoarsă, o pentagramă şi „Luke 10:18” (Luca 10:18), au fost realizaţi folosind un model Nike Air Max din 1997.

MSCHF a lansat 666 astfel de perechi, în colaborare cu rapperul Lil Nas X. Toate, mai puţin una, au fost expediate deja.

Colectivul va înapoia banii clienţilor pentru a retrage pantofii din corculaţie, a transmis Nike.

Înţelegerea soluţionează procesul pentru încălcarea mărcii deschis de Nike.

Nu au fost oferite detalii legat de înţelegere, care include şi „Jesus Shoes” (Pantofii lui Iisus) produşi de MSCHF în 2019 folosind ca bază Air Max 97.

„MSCHF a modificat aceşti pantofi fără autorizaţia Nike. Nike nu are nimic de-a face cu Satan Shoes sau cu Jesus Shoes”, a transmis compania într-un comunicat.

Săptămâna trecută, un judecător federal american a dat câştig de cauză unei plângeri făcute de Nike, ordonând colectivului din Brooklyn să oprească vânzările viitoare pentru „Pantofii Satanei” pe care i-a produs în colaborare cu rapperul Lil Nas X.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă