Panică și teroare într-un cartier din Galați, după ce opt mașini s-au făcut scrum în doar câteva minute. "Puteam să luăm foc indirect"

2 săptămâni in urmă 19

De Adrian Obreja.
Publicat: 13.10.2021, 19:22.
Actualizat: 13.10.2021, 19:23

Panică seara trecută în Galaţi. Locatarii unui bloc au fost alertaţi de explozii puternice şi flăcări uriaşe. Opt maşini au luat foc în câteva minute, aproape de uşa de intrare a imobilului. Proprietarii au fugit în stradă şi au chemat pompierii.

Una dintre variantele luate în calcul este că incendiul a fost provocat intenţionat. Era trecut de ora 22. O explozie puternică a dat alarma într-un cartier din Galaţi. Un fum negru şi gros s-a ridicat în aer iar flăcări uriaşe au pus stăpânire pe opt maşini parcate în faţa unui bloc. Vălvătaia a fost atât de mare, încât din patru dintre ele au mai rămas doar caroseriile carbonizate.

Proprietarii maşinilor au asistat neputinioşi la dezastru.
Proprietar: S-a auzit o bubuitură, m-am uitat pe geam. Cea de acolo era aprinsă.Până am coborât jos să o mut pe a mea, a luat şi a mea foc. Mi-a fost frică, vă daţi seama!

Alt proprietar: A mea e a treia, am vrut s-o mut. Dar n-am mai apucat, era dogoarea mare, inclusiv pe uşile de la bloc, începeau să se topească, am zis că o explozie numerită.

Zeci de minute s-au luptat pompierii cu flăcările. Pentru a fi siguri că nu mai rămâne nicio scânteie, maşinile au fost răsturnate şi verificate.

S-au speriat de moarte

Scânteile au ajuns până la etajul cinci. Speriaţi, oamenii de la primele etaje au ieşit din bloc, de frică să nu le ia foc şi geamurile apartamentelor.

Vecină: Maşinile sunt prea aproape de bloc, puteam să luăm foc indirect.
Există indicii că incendiul ar fi fost provocat de o mână criminală.

Eugen Chiriță - purtător de cuvânt ISU Galați: Se pare că incendiul a plecat din partea din spate a autoturismului, de sub, cercetăm în continuare.

Comisar-șef Gabriela Costin - purtător cuvânt IPJ Galati: A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere din culpă. Ancgheta urmând să stabilească împrejurările izbucnirii incendiului.

Proprietarii maşinilor nu aveau CASCO, aşa că rămân cu o pagubă de cel puţin 20 de mii de euro.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă