Panică la scurt timp după ce Simona Halep și celelalte românce au aterizat la Melbourne! A fost confirmat primul deces cu Omicron în Australia

3 săptămâni in urmă 9

Simona Halep și celelalte jucătoare din România au plecat duminică la Melbourne (Australia), încrezătoare că turneele la care sunt înscrise se vor desfășura normal! Dar situația generată de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 începe să devină alarmantă în Australia.

​Australia a confirmat luni, la puțin timp după ce Simona Halep a aterizat la Melbourne, primul deces din cauza noii variante Omicron a Covid-19, pe fondul unei noi creșteri a numărului de infecții zilnice, potrivit Reuters.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 80 de ani care avea și alte probleme de sănătate! Autoritățile de la „Antipozi” nu au anunțat, deocamdată, noi restricții.

Panică la scurt timp după ce Simona Halep și celelalte românce au aterizat la Melbourne! A fost confirmat primul deces cu Omicron în Australia

Îngrijorarea legată de tulpina Omicron crește în Australia, după ce un bărbat în vârstă de 80 de ani, infectat cu noua variantă a coronavirusului, a decedat luni! Efectele situației din Australia s-ar putea răsfrânge asupra turneelor de tenis la care și-au anunțat prezența mai multe jucătoare din România! Halep a plecat deja la Melbourne, urmând să joace la turneul din seria WTA 250 în perioada 4 – 9 ianuarie! Simona va mai participa la Sydney (10 – 15 ianuarie) și Australian Open (17 – 30 ianuarie).

Autoritățile din Australia nu au oferit foarte multe detalii cu privire la decesul cauzat de Omicron, cu excepția faptului că bărbatul a contractat virusul la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă și a murit într-un spital din Sydney: „Acesta a fost primul deces cunoscut în statul New South Wales (NSW) legat de varianta îngrijorătoare Omicron”, a declarat epidemiologul de la NSW Health, Christine Selvey, într-o înregistrare video difuzată de guvern.

Simona Halep nu mai este nevoită să stea în carantină înainte de Australian Open 2022

Spre deosebire de anul 2021, când au avut regim de detenție înainte de Australian Open, Simona Halep și compania nu au mai fost nevoite să petreacă nici măcar o zi de carantină la sosirea la Melbourne. Chiar și în 2022 era prevăzută o perioadă de izolare de 72 de ore pentru jucătorii din afara Australiei, dar autoritățile au decis să renunțe definitiv la această măsură în ciuda situației generate de Omicron.

Sportivi vor fi plasați în izolare la Melbourne, doar în cazul în care sunt testați pozitiv la Covid-19. De asemenea, Halep și celelalte jucătoare din România înscrise la turneele din Australia au fost nevoite să prezinte dovada vaccinării la aterizarea la Melbourne.

The post Panică la scurt timp după ce Simona Halep și celelalte românce au aterizat la Melbourne! A fost confirmat primul deces cu Omicron în Australia appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă