PANICĂ în China, după un CUTREMUR URIAȘ - o porțiune din Marele Zid s-a prăbușit

1 săptămână in urmă 8

O porțiune din Marele Zid s-a prăbușit, după un cutremur violent / Foto: Profi Media O porțiune din Marele Zid s-a prăbușit, după un cutremur violent / Foto: Profi Media

O porţiune de doi metri din Marele Zid Chinezesc s-a prăbuşit, în urma cutremurului de 6,9 grade pe scara Richter care s-a produs, sâmbătă, în nord-vestul ţării, a informat, marţi, presa locală.

MARŢI, 11 IANUARIE 2022, 11:56

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Porţiunea distrusă datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644) şi se află în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care s-a situat epicentrul seismului, potrivit cotidianului local Global Times.

Zona a fost asigurată provizoriu şi au început deja lucrările de reconstrucţie şi restaurare.

Cutremurul care a provocat prăbuşirea unei porţiuni din cel mai emblematic monument din China s-a produs sâmbătă, la ora locală 01:45 (vineri, 17:45 GMT), într-o zonă cu populaţie dispersată din îndepărtata provincie Qinghai, care, cu 6 milioane de locuitori, este una dintre cele mai puţin populate ale ţării.

Exceptând prăbuşirea zidului, dărâmarea unor grajduri şi avarii la peste 200 de locuinţe, seismul nu a provocat daune materiale importante şi nici pierderi de vieţi omeneşti.

În total, 9 persoane au fost rănite, dintre care opt au fost externate după 24 de ore, iar 65 de persoane au fost relocate temporar.

Marele Zid Chinezesc, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO în 1987, este format din numeroase structuri neconectate iniţial între ele şi construite de micile regate chinezeşti pentru a se apăra de invaziile din nordul ţării.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă