Pandemia îi încalecă pe primar și șeful consiliului județean. Cum sunt numărate paturile ATI la Bacău

1 săptămână in urmă 18

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 22:00

268 citiri

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea (PSD), i-a făcut plângere penală primarului municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu (USR), după ce acesta din urmă a afirmat că Spitalul de Urgență are nouă paturi ATI nefolosite la spital.

Primarul a spus acest lucru marți, într-o conferință de presă, după ce șeful județului l-a criticat că în loc să răspundă pozitiv apelurilor repetate pentru terminarea lucrărilor la Spitalul Municipal a preferat să finanțeze un festival cu mici şi bere, Oktoberfest "moldovenesc".

„În acest moment, deși ATI Covid, etajele 4 și 5 este plin, există 9 paturi care pot fi operaționalizate într-o săptămână, care ar putea veni în sprijinul pacienților cu forme grave. Aceste paturi există acolo și puteau fi operaționalizate de peste un an de către președintele Consiliului Județean și conducerea spitalului și cu toate acestea nu au făcut-o. Paturile sunt cumpărate de primăria municipiului Focșani. Este o gravă neglijență din partea lor”, a precizat primarul Lucian Stanciu Viziteu

În urma acestor declarații, Ivancea l-a făcut iresponsabil pe primar, nu înainte de a merge la spital pentru a se convinge cum stau lucrurile.

„Când miza este viața oamenilor, nu ne jucăm cu vorbele şi declarațiile, iar zădărnicirea combaterii pandemiei este o crimă împotriva sănătății publice. M-am convins, personal, astăzi, în secția ATI de la etajele 4 şi 5 de la Spitalul Municipal că iresponsabilul Viziteu nici măcar nu știe ce are în proprietate la Primăria Bacău. Confundă paturile medicale şi tipurile de pat, la fel cum face greşeli gramaticale în exprimarea publică”, a spus șeful CJ. El a menționat că va sesiza instituțiile abilitate ale statului pe acest subiect.

Președintele Consiliului Județean mai spune că a solicitat CJSU să preia, de îndată, clădirea Spitalului Municipal, în totalitate, pentru ca aici să poată fi amenajate spații de tratare a pacienților Covid19.

În sprijinul șefului de la CJ a sărit și directoarea medicală spitalului, care s-a arătat revoltată de declarațiile edilului,

„Sunt revoltată de aceste afirmații și mă simt jignită! Domnul primar a lansat neadevăruri, îl invit să vadă personal că este vorba despre 9 paturi obișnuite de spital, nu de unele ATI, care au nevoie de dotări speciale”, a declarat dr. Adina Lupu, directoarea medicală a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Secția ATI dedicată pacienților COVID, de la etajul 5 al clădirii Spitalului Municipal, are 15 paturi, din care 14 sunt ocupate, iar unul este ținut liber pentru eventualitatea unui caz de copil cu probleme grave. Mai există încă 5 paturi ATI pentru pacienți COVID la secția non-covid.

Citeste si:

Fost ministru al Sănătății avertizează că pandemia nu s-a încheiat. „Urmează un alt val până vom fi toţi imunizaţi, măcar 70%”

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului demis Florin Cîţu, afirmă că pandemia nu s-a încheiat şi, dacă nu învăţăm din fiecare val, nu vom fi...

Peste 5.000 de profesori confirmați cu coronavirus de la începutul anului școlar. Alți 3.300 de elevi, infectați doar în ultima săptămână

Ministerul Educaţiei a transmis, miercuri, că 16.316 de elevi şi preşcolari şi 5.425 de angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus de la debutul anului şcolar, cifrele fiind în continuă...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă