Pandemia a distrus afacerile micilor întreprinzători. Aproximativ 50 de magazine pe zi au fost închise de la începutul anului, în Marea Britanie

1 lună in urmă 27

Între lunile ianuarie și iunie, aproximativ 8.739 de magazine au ieșit de pe piaţă şi au tras obloanele, potrivit cifrelor oficiale, făcute publice de Native Knowledge Firm, care a analizat cu le-a afectat pandemia. Cu toate acestea, 3.488 s-au deschis pe parcursul aceluiaşi intervalul, rezultând un declin brut de 5.251, scrie Bussines News.

În comparație cu anul trecut, cifrele sugerează că viteza închiderilor a încetinit, 11.120 de puncte de desfacere închizându-şi ușile în prima jumătate a anului 2020, în timp ce declinul brut a fost în perioada respectivă de 6.001.

Citeşte şi Unirea Shopping Center, mall-ul fantomă. Magazine închise, obloane trase și spații părăsite

Analiza a fost efectuată de agenția de contabilitate PwC, care le-a cerut constant autorităților să ofere ajutor firmelor tot parcursul pandemiei, pentru a le ajuta să se mențină pe linia de plutire. În acelaşi timp, agenția a avertizat că a doua jumătate a anului ar putea fi deosebit de grea pentru multe magazine, deoarece fondul de asistență financiară al autorităților va fi deja lichidat.

În acest an, pandemia i-a afectat cel mai mult pe comercianții cu amănuntul – 1.063 de magazine închizându-se în primele şase luni. Aproximativ 452 magazine de cartier, 428 magazine de automobile și biciclete și 337 puncte de pariuri s-au închis complet.

Citeşte şi Cea mai mare grevă din istorie, 250 de milioane de oameni în stradă. Au fost blocate şoselele şi căile ferate, magazinele au fost închise

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă