Panasonic a scos o baterie auto de 5 ori mai puternică: va reduce costurile de producție pentru Tesla

1 lună in urmă 16

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021, 19:47 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 19:47

Panasonic a anunțat lansarea unui nou protip de baterie, conceput special pentru a ajuta Tesla să scadă costurile de producție a automobilelor electrice din gama de lux. Noua baterie are o capacitate de stocare de cinci ori mai mare și ar putea aprofunda parteneriatul pe care compania japoneză îl are cu firma lui Elon Musk.

Bateria prezentată luni e în format 4680 (46 milimetri lățime, 80 milimetri înălțime), informează Reuters. Oficialii companiei japoneze au declarat că nu au de gând să producă baterii pe bază de fosfat de fier-litiu, care sunt mai ieftine și sunt folosite de vehiculele electrice mai accesibile.

Noile baterii vor fi instalate pe Tesla Model 3 și Model Y

„Am dezvoltat acest produs datorită dorinței puternice a Tesla de a avea baterii mai bune. Credem că acest lucru va cimenta parteneriatul nostru.”, a declarat Kazuo Tadanobu, director al companiei Panasonic.

Noile baterii vor fi folosite, cel mai probabil, pe mașinile Tesla Model 3 și Model Y care vor fi produse în China, în timp ce în Statele Unite ar putea fi folosite pe noile automobile Model 3.

Tesla căuta soluții pentru baterii

Reuters mai scrie că Tesla intenționează să implementeze baterii mai ieftine, pe bază de fosfat de fier-litiu pentru vehiculele sale electrice din gama standard, însă acestea au o densitate energetică mai mică și, prin urmare, trebuie reîncărcate mai des.

Bateriile produse de Panasonic sunt pe bază de nichel-cobalt-aluminiu, prin urmare sunt mai puternice și merg în speciale pe gama de autoturisme mai scumpe. Noua baterie lansată de japonezi are scopul de a dezvolta legăturile de afaceri cu Tesla, într-un moment în care producătorii de vehicule electrice își diversifică furnizorii.

Citește și alte știri despre autovehicule elctrice:

Au existat mașini electrice încă din 1917? Povestea fascinantă a unei imagini care face înconjurul lumii

Elon Musk pregătește noul model de Tesla! Ar putea schimba total piața de mașini electrice

Playtech: Ce muncește Bănel Nicoliță acum și câți bani câștigă de când a fugit din România (exclusiv)


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă