Până pe 15 aprilie sunt ocupate 1.800.000 de locuri pentru vaccinare, a anunţat Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă

4 săptămâni in urmă 29

În ceea ce priveşte programările în platforma informatică, din data de 26 ianuarie până pe 15 aprilie, sunt ocupate 1.800.000 de locuri pentru vaccinare, totalizând atât doza 1, cât şi doza de rapel, a anunţat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid

Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă a anunţat bilanţul campaniei de vaccinare

observatornews.ro

Programări până în aprilie

În ceea ce priveşte programările în platforma informatică, din data de 26 ianuarie până pe 15 aprilie, sunt ocupate 1.800.000 de locuri pentru vaccinare, totalizând atât doza 1, cât şi doza de rapel.

Dintre acestea, 73% sunt ocupate de persoane cu boli cronice, cu vârsta peste 65 de ani. De asemenea, 27% sunt persoane care deservesc activităţi esenţiale.

În ceea ce priveşte modalitatea de programare, majoritatea au fost programaţi individual, pe platformă sau prin intermediul aparţinătorilor, prin angajatori, call center sau medicii de familie.

583 de centre de vaccinare

Legat de numărul centrelor vaccinare, în total, la acest moment, avem 583 de centre active, dintre care pentru etapa I, din unităţile medicale în care se continuă efectuarea rapelului pentru personalul din prima etapă, sunt 269 de centre care contiună rapelul.

Pentru etapa a II-a sunt 212 centre de vaccinare cu 337 de fluxuri.Se mai adaugă 60 de centre din reţeaua MAI.

valeriu gheorghiţă vaccinare covid doze vaccinare covid
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă