Palmares dezastruos pentru Universitatea Craiova în meciurile cu FCSB. Arena din Giurgiu, a 8-a locaţie în 7 ani pentru acest derby

1 lună in urmă 2

Dincolo de rivalitate, derby-ul cu FCSB este foarte important pentru Universitatea Craiova şi ca poziţie din care atacă play-off-ul. Vicecampioana poate ieşi din lupta pentru titlu, în cazul unui eşec, fiindcă distanţa de lider s-ar mări la zece puncte şi chiar după înjumătăţire n-ar fi deloc uşor de recuperat.

Din Bănie se transmit mesaje optimiste, chiar războinice, în special de la Sorin Cârţu şi Gică Craioveanu, însă de fiecare dată oltenii abordează cu gânduri mari duelurile cu FCSB, pentru ca aproape de fiecare dată să se „dezumfle” subit, în urma repetatelor eşecuri.

Inclusiv la ultima confruntare cu FCSB (0-2, pe „Ion Oblemenco”) a fost surclasată formaţia din Bănie, care a dezvoltat un adevărat complex în faţa rivalei. FCSB – Craiova se joacă duminică, 4 aprilie, de la ora 20:30, în etapa 29 a Ligii 1.

Palmares dezastruos pentru Universitatea Craiova în duelurile cu FCSB. Arena din Giurgiu, a 8-a locaţie în 7 ani pentru acest derby

De partea cealaltă, la fel ca în tur, Toni Petrea a avut un discurs echilibrat, spunând că-şi doreşte să se continue tradiţia pozitivă pe care o are echipa sa în faţa oltenilor: „Suntem conștienți de importanța acestei partide, deși nu va fi decisiv acest aspect. Fiecare meci are istoria lui și sper să putem păstra această tradiție, să continăm să câștigăm împotriva celor de la Craiova”. Şi antrenorul liderului are motive de optimism înainte de FCSB – Craiova, meci ce se joacă la Giurgiu. Palmaresul duelurilor directe este copleşitor pentru craioveni, care au numai două victorii, faţă de cele 18 ale rivalilor, alte două meciuri terminându-se la egalitate.

Totodată, la ultima dispută directă, în decembrie anul trecut, FCSB s-a impus cu 2-0, dar diferenţa din joc a fost netă în favoarea roş-albaştrilor, care au ratat multe alte ocazii şi se puteau impune la scor în fieful vicecampioanei.

Arena din Giurgiu, a opta locaţie pentru derby-ul FCSB – Craiova

Derby-urile Craiova – FCSB şi FCSB – Craiova s-au disputat pe mai multe stadioane, din 2014, de când au promovat oltenii, FCSB neavând practic un stadion al ei de când a plecat din Ghencea, iar Craiova şi-a construit o nouă arenă. Când gazdă a fost FCSB, la fel ca în seara aceasta, partidele au fost organizate pe rând de: fostul stadion Ghencea, arena „Nicolae Dobrin” din Piteşti, Arena Naţională, iar duelul de azi se joacă la Giurgiu. Când oltenii au fost amfitrioni, derby-ul s-a jucat pe fostul „Ion Oblemenco” (meciul din Cupă, din 2014, a fost chiar ultimul meci înainte de demolarea „Centralului”), pe arena „Extensiv” din Parcul Romanescu, pe stadionul „Municipal” din Severin şi pe noul „Ion Oblemenco”. Aşadar, stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu va fi a opta locaţie în 7 ani pentru derby-urile dintre FCSB şi Universitatea Craiova.

Craiova – FCSB – 2 victorii Craiova, 1 egal, 9 victorii FCSB

decembrie 2014: Craiova – FCSB 0-1 (vechiul Ion Oblemenco) – Cupa României

martie 2015: Craiova – FCSB 0-0, (Craiova, Extensiv)

august 2015: Craiova – FCSB 1-2, (Craiova, Extensiv)

februarie 2017: Craiova – FCSB 1-2, (Turnu Severin)

aprilie 2017: Craiova – FCSB 0-1, (Turnu Severin)

octombrie 2017: Craiova – FCSB 2-5, (Turnu Severin)

mai 2018: Craiova – FCSB 0-1, (Craiova, noul Ion Oblemenco)

octombrie 2018: Craiova – FCSB 2-1, (Craiova, noul Ion Oblemenco)

mai 2019: Craiova – FCSB 0-2, (Craiova, noul Ion Oblemenco)

septembrie 2019: Craiova – FCSB 0-1, (Craiova, noul Ion Oblemenco)

iulie 2020: Craiova – FCSB 2-1, (Craiova, noul Ion Oblemenco)

decembrie 2020: Craiova – FCSB 0-2 (Craiova, noul Ion Oblemenco)

FCSB – Craiova – 9 victorii FCSB, 1 egal

august 2014: FCSB – Craiova 3-1 (Ghencea)

decembrie 2015: FCSB – Craiova 2-0 (Pitești)

octombrie 2016: FCSB – Craiova 2-1 (Arena Națională)

mai 2017: FCSB – Craiova 3-0 (Arena Națională)

iulie 2017: FCSB – Craiova 1-1 (Arena Națională)

aprilie 2018: FCSB – Craiova 2-0 (Arena Națională)

februarie 2019: FCSB – Craiova 3-2 (Arena Națională)

martie 2019: FCSB – Craiova 3-2 (Arena Națională)

decembrie 2019: FCSB – Craiova 2-0 (Arena Națională)

martie 2020: FCSB – Craiova 4-1 (Arena Națională)

 

 

The post Palmares dezastruos pentru Universitatea Craiova în meciurile cu FCSB. Arena din Giurgiu, a 8-a locaţie în 7 ani pentru acest derby appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă