Pagina de Media: PRO TV și Intact, marii câștigători ai banilor dați de Guvern pentru televiziuni. Le revin 9 din cele 15 milioane de euro din campanie

1 lună in urmă 2


Campania publicitară a Guvernului, gândită ca un ajutor pentru presă în criza COVID, a prevăzut ca „felia” cea mai mare din suma alocată să meargă către televiziuni. Tolo.ro a scris în noiembrie anul trecut, când a făcut publică suma încasată de trustul Ringier, că televiziunile au primit de 10 ori cât ziarele și de două ori cât toate site-urile. Astăzi, Pagina de media publică și marii câștigători, posturile care au încasat cel mai mult: PRO TV și cele din trustul Intact.


PRO TV va ajunge la încasări totale de 4 milioane de euro din campania Guvernului, iar trustul Intact (care deține posturile Antena 1, Antena 3 și Antena Stars), la aproape 5 milioane de euro. Intact mai ia 800.000 de euro și din „felia” prevăzută pentru posturile de radio, pentru că a difuzat campania și pe Radio ZU, scrie Pagina de Media.


Campania avea estimat, pentru toate suporturile media, un buget total de aproape 40 de milioane de euro. În situația prezentată de Secretariatul General al Guvernului se arată că s-au facturat până acum în jur de 19 milioane de euro.


Aproape trei milioane va încasa și Kanal D, care are deja facturate 1,6 milioane de euro, iar postul România TV a încasat 725.000 de euro și urmează să ia diferența până la aproape 1,6 milioane de euro.


Sursa foto: Pagina de Media

Potrivit Pagina de Media, din banii prevăzuți în campanie pentru posturile de radio, compania care operează Kiss KM are cele mai mari sume atrase.


Grupul A.G. Holding, care operează Kiss FM, Magic FM și Rock FM, va încasa un total de aproape 1,4 milioane de euro, din care peste 900.000 de euro au fost deja plătiți.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă