Pacienţii din Spitalul Mobil de la Leţcani, mutaţi din nou, din cauza frigului: instalaţia e inadecvată

3 săptămâni in urmă 29

Pacienţii din Spitalul Mobil de la Leţcani, mutaţi din nou, din cauza frigului / Foto: Inquam Pacienţii din Spitalul Mobil de la Leţcani, mutaţi din nou, din cauza frigului / Foto: Inquam

Spitalul Mobil de la Leţcani are noi probleme din cauza instalaţiei de căldură. Pacienţii vor fi mutaţi din nou în alte spitale din municipiul Iaşi. 12 pacienţi vor rămâne, momentan, în saloanele în care instalaţia de încălzire funcţionează.

JOI, 11 NOIEMBRIE 2021, 07:00

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Zeci de pacienţi COVID-19 riscă să fie mutaţi din nou de la Spitalul Mobil de la Leţcani, din cauza frigului. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la începutul anului, atunci când în saloane temperaturile au scăzut chiar şi sub 10 grade Celsius. 

„Instalaţia de căldură a spitalului de la Leţcani este una inadecvată pentru temperaturile de la noi. Având în vedere că în cursul nopţilor următoare temperaturile vor scădea sub zero grade, trebuie să căutăm soluţii pentru a preveni o astfel de situaţie. În momentul de faţă, firma angajată de compania Euronest este acolo şi au găsit soluţii pentru rezolvarea problemei. Noi ne pregătim însă şi cu soluţii alternative în cazul în care soluţiile propuse sau aplicate de firma nu vor da rezultate, să avem şi o soluţie de rezervă pentru a evita situaţia în care pacienţii să fie expuşi la hipotermie”, a transmis dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi. 

Acesta spune că problema constă în faptul că pacienţii ar fi mutaţi în mai multe saloane de la spitale diferite, astfel încât necesarul de personal ar fi mai mare. 

„Dificultatea constă în faptul că împrăştiem pacienţii în mai multe saloane şi necesarul de personal va fi mai mare. Încercam să găsim o soluţie şi pentru asta. Avem asigurare în proporţie de peste 90 la sută din partea firmei tehnice care se ocupă că are soluţii pentru rezolvarea problemei de acolo, dar de pregătit trebuie să fim pregătiţi”, a mai spus Vasile Cepoi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă