Pacienții de la Foișor, mutați vineri noapte în alte unități medicale după ce instituția a devenit spital COVID-19/ Arafat: Contează orice oră/ Rafila: Corpul medical de la Foișor a fost ignorat. Este periculos pentru că nu țin cont de starea pacienților

4 săptămâni in urmă 18

Pacienții de la Spitalul Foișor au fost mutați vineri noapte în alte unități medicale după ce instituția a devenit spital COVID-19. Mulți dintre pacienți au fost transferați pe targă sau în cărucioare pentru că nu se puteau deplasa independent.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că ”orice oră contează”, în timp ce deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că în momentul transferurilor nu s-a ținut cont de opiniile corpului medical, iar procedura ”este periculoasă”.

Raed Arafat, care este și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis că s-a decis transformarea Spitalului Foișor în unitate COVID-19 și pentru acest lucru bolnavii internați în spital sunt mutați în această seară la alte unități din București sau sunt externați cei care nu mai au nevoie de îngrijire.

  • „Situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, pentru că astăzi dimineață a trebuit să trimitem pacienți în alte zone, chiar cu un avion militar”, a declarat Arafat la Antena 3.

Raed Arafat a precizat că Spitalul Foișor are o secție de Terapie Intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen.

  • „Abia sub jumătate din secția de terapie intensivă este ocupată, din care 3 sau 4 pacienți care necesită, de fapt, transfer în altă parte de Terapie Intensivă”, a spus Arafat.

Șeful DSU a mai spus că, în această seară, se lucrează pentru conectarea la energie electrică a celui de-al treilea tir de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” și că sunt mulți pacienți în unitățile de primiri urgență.

  • „Contează orice oră, când noi avem pacienți de terapie intensivă în UPU și continuă să vină pacienți”, a explicat Aradat decizia de a muta de urgență pacienții de la Spitalul Foișor.

Vineri seară, la Antena 3, Alexandru Rafila a catalogat drept ”intolerabil” transferul pacienților de la Spitalul Foișor și a spus că în timpul procedurii nu s-a ținut cont de sfaturile corpului medical al instituției, subliniind că este ”periculos” ca pacienții să fie mutați noaptea, fără respectarea unor proceduri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă