Pacienții cronici își strigă durerea în fața Guvernului: Omaenii cer acces la servicii medicale și la tratament

3 săptămâni in urmă 92

Medicamente - imagine cu notă sugestivă Medicamente - imagine cu notă sugestivă

Zeci de bolnavi cronici sau cu alte afecțiuni precum fibroza chistică își strigă nemulțumirile în fața Guvernului. Oamenii cer să aibă acces la servicii medicale și tratamentele necesare. Lună de lună, pacienții cu fibroză chistică sunt nevoiți să își cumpere singuri, din alte țări, o parte din medicamentele de care au nevoie

JOI, 06 IANUARIE 2022, 15:49

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: REALITATEA.NET

Un protest al pacienților, care cer includerea unor medicamente inovative pe lista de medicamente compensate, este în această după-amiază, între orele 16 și 18,  în fața Palatului Vicoria.

Protestul a fost inițiat de pacienții diagnosticați cu fibroză chistică (mucoviscidoză) din România, care solicită Guvernului urgentarea aprobării noului medicament numit Kaftrio, care a primit pe data de 21 septembrie 2021 aviz pozitiv din partea Agentiei Naționale a Medicamentului pentru elaboarea protocolului terapeutic.

Pacienții care suferă de această afecțiune spun că în acest moment mai lipsesc doar cativa pași înainte ca tratamentul să fie accesibil tuturor persoanelor care au o recomandare în acest sens.

În preznet, medicamentul Kaftrio este aprobat în țări precum Marea Britanie, Statele Unite Ale Americi, Germania, Spania, Italia și Franța.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă