Pacienții COVID cu forme grave ar putea fi salvați dacă se știe nivelul de proteină S

2 months ago 4

Prima concluzie a studiului, unic în lume ca abordare, este că nivelul proteinei S influențează severitatea bolii Covid 19, vorbind așadar despe o relație cauză-efect.

Studiul a atras atenția și cercetătorilor internaționali, dar și Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care a anunțat că dorește să susțină dezvoltarea acestui studiu, care le-ar oferi specialiștilor români șansa de a avea o contribuţie importantă la cunoașterea noului coronavirus.

” Medicina este unul dintre domeniile de interes ale Senatului Științific, datorită inovației și dinamicii din acest domeniu, care vizează sănătatea și calitatea vieții. Acest studiu ne-a atras atenția și ne-am propus să sprijinim continuarea lui, deoarece ar putea fi o contribuție importantă a specialiştilor români la cunoașterea noului coronavirus. Am semnat deja un acord de parteneriat cu coordonatorul acestui studiu și urmează să fie demarată următoarea etapă de dezvoltare”, a declarat Lăcărmioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Rezultatele finale ale studiului ar putea impune noi protocoale de tratament anticoagulant la pacientii Covid 19.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools