Pacienți evacuați din unitatea mobilă ATI de la Suceava, după o alarmă falsă de incendiu

1 lună in urmă 1

Zece pacienți internați în secția mobilă de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava au fost mutaţi de urgență, joi seara, în alte secții ale unității medicale, după ce medicul de gardă a simțit miros de fum, scrie Ziarul Adevărul. În urma verificărilor nu s-au constatat defecţiuni la nici unul din sistemele TIR-ului.

Alarma a fost dată, joi seara, în jurul orei 19:00 de către medicul de gardă care a sesizat un miros de cablu încins. A fost anunțată conducerea unității medicale și s-a decis transferul imediat al pacienților din TIR-ul de terapie intensivă în secțiile Boli Infecțioase și Pneumologie, iar un pacient a fost transferat la ATI-Covid. Cei zece pacienți nu erau intubați.

„În cursul serii precedente, medicul de gardă din secţia de boli infecţioase a simţit un miros de fir supraîncălzit în TIR şi a anunţat conducerea. Pentru siguranţă s-a hotărât mutarea pacienţilor în spital în secţiile Boli infecţioase şi Pneumologie şi verificarea tuturor sistemelor din TIR de către echipa tehnica din spital şi o echipă din exterior”, a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava pentru Ziarul Adevărul.

În urma verificărilor nu s-au constatat defecţiuni la nici unul din sistemele TIR-ului și s-a dovedit că alarma a fost una falsă.

Incidentul are loc la câteva zile după cel de la Institutul „Marius Nasta” din București, după ce o degajare de fum la unitatea mobilă ATI a dus la alertarea autorităților. Șapte pacienți aflați în stare critică au fost mutați în alte secții ale spitalului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă