Pacientele medicului fals Politi îl văd la sală, nu la tribunal, unde procesul n-a avut niciun termen de un an!

1 lună in urmă 26


Matteo Politi, italianul cu 8 clase care a practicat medicina cu un nume englezesc inventat Matthew Mode, e invitat constant la televiziuni, merge la sala de forță și nu e deranjat de niciun proces, pentru că Judecătoria Sector 1 nu a a dat niciun termen judecății pe fond, după ce dosarul a fost înregistrat pe 21 ianuarie 2020.


Libertatea a prezentat, la începutul anului 2019, cazul lui Matteo Politi alias Matthew (Matty) Mode: un cetățean italian care a operat în patru clinici private din România fără să aibă studii medicale. „Nu știa să-și pună nici mănușile”, spuneau sursele ziarului. Acesta prezentase documente din Kosovo și a primit parafa DSP „din milă”, după cum a declarat acum 2 ani chiar ministrul de atunci al sănătății, Sorina Pintea.Nu era la primele astfel de încercări: în 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate în Italia, cu suspendare, după mai mulți ani în care a mințit că e medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputație bună din Modena: Luigi Vincenzo Politi.Cazul medicului fals a fost preluat de o mulțime de instituții media cunoscute din lume, precum New York Times, Associated Press sau agenția națională de presă a Italiei, ANSA.

Pandemia l-a scutit pe falsul medic italian Matteo Politi, cunoscut și ca Matthew Mode, de stresul procesului de înșelăciune, deși a fost trimis în judecată acum fix un an, în ianuarie 2020, fiind acuzat că a operat 28 de persoane fără a avea studii de specialitate.Cazul de impostură medicală a devenit public după ce Libertatea a scris în februarie 2019, că el făcuse mai multe rinoplastii, operații de mărire a sânilor și a buzelor în cazul mai multor persoane în patru clinici private din România. Printre acestea, cunoscutul spital Monza.


Politi nu avea pregătire medicală, fusese ultima oară valet și, mai mult, primise condamnat pentru că a practicat medicina pe fals și-n Italia, cu 8 ani înainte. După articolele din ziar, a încercat să fugă din România în tren și  a fost arestat timp de 4 luni.


Medicul fals cu 8 clase avea o diplomă de Kosovo, prezentată doar în copie, pe baza căreia a obținut o parafă de la DSP. 


Astăzi, la doi ani de când a fost descoperit, Matteo Politi își vede de viața liniștită, cu apariții la televiziuni, în presă și la sălile de sport din București.


Matteo Politi postează adesea pe Instagram imagini cu el de la sala de forță

10 părți civile și vătămate


Procesul său a fost înregistrat acum fix un an, pe 21 ianuarie 2020, la Judecătoria Sector 1 din București. Cel mai probabil, lunile de pandemie au împins dosarul astfel încât acesta să nu aibă stabilit, nici până acum, un prim termen.


Judecat pentru înșelăciune, Politi este inculpat în dosarul 1702/299/2020, unde s-au constituit trei părți civile (N.M.I., I.M.D., M.L.) și 7 părți vătămate (S.O.G., G.O.A., F.D.M., C.M., S.N., D.G., F.C.I.)


Și, dacă prezențele sale în fața judecătorului de la JS1 n-au existat în acest dosar, Matteo Politi e nelipsit din altă sală. Cea de forță. El obișnuiește să se pozeze, aproape zilnic, la o salã de fitness din Capitală, făcând inclusiv live-uri cu urmăritorii săi de pe Facebook.


Pentru ca imaginile să aibă cât mai mulți urmăritori, Politi are grijă să le distribuie în zeci de grupuri. De exemplu, clipul înregistrat live de Revelion a fost postat pe grupuri de Facebook precum:


îmi caut soț/soție;sunt romașcan;insula iubiri (sic);SUSȚIN PARTIDUL NEAMUL ROMÂNESC PTR. INTRAREA ÎN PARLAMENT;Îmi caut iubirea - 21.

Se laudă că-și deschide clinică


Tot pe Facebook, Politi se laudă că este invitat constant la televiziuni și are apariții în presă.


De exemplu, luna trecută, anunța triumfător în Jurnalul de Argeș că vinde un „ser cosmetic pe care îl prezintă ca fiind revoluționar și pentru care, pretinde el, ar avea licență americană”, după cum nota ziarul local.


Mai mult, se lăuda că a acționat în judecată echipa de investigații Libertatea și, după procesul cu ziariștii și după cel penal, își va deschide o clinică.


În realitate, nici ziarul Libertatea, nici ziariștii care au prezentat cazul nu au fost dați în judecată de Matteo Politi până la începutul acestui an. 


Libertatea a solicitat un punct de vedere și din partea Judecătoriei Sector 1 referitor la întârzierea acordării unui prim termen de judecată în acest dosar și îl va publica imediat după ce-l va primi.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă