Pacientă cu arsuri, transportată de urgență de la Iași la Munchen cu o aeronavă a Ministerului Apărării

2 luni in urmă 28

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române configurată pentru misiuni medicale a efectuat, duminică, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Iaşi - Munchen, pentru transportul, în regim de urgenţă, al unui pacient care a suferit arsuri, a informat Ministerul Apărării Naţionale, printr-un comunicat de presă.

Este vorba despre o pacientă, în vârstă de 32 de ani, din judeţul Vaslui, care a suferit arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corporală în urma exploziei unei butelii. Săptămâna trecută, aceasta a fost internată la Iaşi, la Spitalul Sf. Spiridon, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă CCPR, pe 15 decembrie 2020, potrivit bzi.ro.

Echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului este formată din specialişti de la SMURD şi Ministerul Apărării Naţionale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică, în jurul orei 10.00, se precizează în comunicatul ministerului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă