Pablo Cortacero nu poate vinde acțiunile Lotus fără acordul lui Ionuț Negoiță! Înțelegerea dintre spaniol și patronul de la RIN și care este planul suporterilor din DDB | EXCLUSIV

3 luni in urmă 14

ProSport a publicat, săptămâna trecută, fotocopia unui extras din Registrul Acționarilor SC Dinamo 1948 SA, act care demonstrează, ]n ciuda informațiilor publice, că Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo deține 20.0610% din SA-ul care controlează echipa de fotbal Dinamo, formația din Liga 1 cu sediul în Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 7-9.

Din aceeași structură mai fac parte Cornel Dinu (0,013%), Clubul Sportiv „Fotbal Club Dinamo” („Dinamo Badea” sau „Dinamo din Calea Floreasca”, cu o cotă de capital social de 7,031%”) și, acționar majoritar, firma Lotus Perfect Products SRL (72,8758%).

În subsolul extrasului cu numărul 178 din data de 2.09.2020 există o notă foarte interesantă, astfel, „acțiunile SC Lotus Perfect Products SRL au interdicție de înstrăinare, cu excepția cazului în care există acordul prealabil al fostului vânzător și sunt ipotecate în A.E.G.R.M. …”

Și cine este fostul vânzător? Ținând cont că la data de 02.09.2020, desantul iberic era deja instalat și prezentat încă de la jumătatea lunii august (13 August), vezi site-ul oficial fcdinamo.ro, răspunsul este George Drăghia, omul cu o singură fotografie, săgeata lui Ionuț Negoiță de la firma Lotus Perfect Products SRL. În concluzie, Pablo Cortacero nu poate înstrăina părți sociale din Lotus fără să aibă acordul lui Drăghi…pardon, Negoiță!

Câte milioane de euro îi achită Cortacero lui Negoiță! Suma e împărțită în 20 de rate

ProSport a aflat date la fel de interesante despre tranzacția care a avut loc între Cortacero și Negoiță. În schimbul Lotus, omul de afaceri spaniol s-ar fi angajat să-i achite șefului de la RIN trei milioane de euro, în rate trimestriale de câte 150.000 de euro. Un milion de euro ar fi datoria pe care Negoiță, prin firmele sale, trebuie să o recupereze în urma investițiilor făcute în anii în care a deținut clubul.

ProSport a mai aflat că Negoiță s-ar fi angajat față de Cortacero pentru a-i convinge pe cei din Asociația PCH Dinamo să-i cedeze și pachetul lor de acțiuni și, în plus, că îi va vinde, la prețul de 430.000 de euro, bucata de teren de la intrarea în baza de la Săftica, parcelă care se află în proprietatea tatălui său.

În contextul haosului instaurat de investitorul spaniol, Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo, care administrează programul socios Doar Dinamo București, în care s-au strâns peste 10.000 de cotizanți, încearcă să obțină o poziție mult mai puternică în cadrul SC Dinamo 1948 SA. Astfel, fanii vor să transforme în acțiuni un împrumut în valoare de 168.000 de euro, sumă virată în conturile clubului în primăvară și cu ajutorul căreia Dinamo a obținut licența, scadența restituirii împrumutului fiind, cel puțin pentru o parte din sumă, finalul lunii noiembrie.

Ce dorește Asociația PCH Dinamo

Din câte se pare, Asociația PCH Dinamo are banii pregătiți și pentru a acoperi o parte din datoriile scadente la finalul lunii, Dinamo fiind amenințată cu amenzi și chiar depunctarea. Totuși, boardul dorește ca acordarea unui nou împrumut să fie garantat cu acțiuni din partea lui Cortacero.

În perioada în care Negoiță era patronul clubului, Asociația PCH a împrumutat de mai multe ori SC Dinamo 1948 SA, iar în schimb, Lotus, la valoarea de 1 leu, a cedat diferite părți sociale către Asociație.

În aceste condiții devine foarte interesantă ședința Consiliului de Administrație SC Dinamo 1948 SA din data de 27 noiembrie când, chiar și prin intermediul internetului, Pablo Cortacero se va arăta la față.

 

 

 

 

 

 

 

The post Pablo Cortacero nu poate vinde acțiunile Lotus fără acordul lui Ionuț Negoiță! Înțelegerea dintre spaniol și patronul de la RIN și care este planul suporterilor din DDB | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă