Ovidiu Vizante va fi noul director general al CFR Călători

4 săptămâni in urmă 90

Foto arhivăFoto arhivă

Din data de 20 aprilie, conducerea companiei CFR Călători va fi preluată de Ovidiu Vizante, un profesionist cu experiență vastă în logistică și operațiuni feroviare, spune Ministerul Transporturilor. 

JOI, 15 APRILIE 2021, 11:18

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Absolvent al unui master în transport și logistică la Universitatea Politehnică București, Vizante a lucrat în domeniul feroviar atât în companii private, cât și în sistemul public, când activat ca manager de trafic la regionala Brașov a CFR S.A. Specialitățile sale sunt managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor.

Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români și trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto.

Bugetul alocat în anul 2021 pentru investiții în infrastructură feroviară este de 4,2 miliarde lei. Dezvoltarea CFR Călători trebuie și ea să țină pasul cu dezvoltarea căilor de rulare.

Intr-un mesaj postat pe FB Costescu a scris: „V-am obișnuit să împărtășesc cu voi pașii pe care i-am gândit sau făcut în ultima perioadă. Astăzi am decis să fac o schimbare în plan profesional şi să mă despart de un loc în care am pus mult suflet în ultimul an, CFR Călători.
A fost o perioadă foarte intensă în care prioritățile mele au fost dezvoltarea companiei şi protejarea colegilor mei. Am avut susținerea echipelor din companie şi minister pentru această luptă la baioneta cu pandemia şi cu problemele care apar zilnic într-o asemenea companie.
Vine însă momentul în care iți dorești mai mult decât poți face în prezent şi în care o schimbare este obligatorie.
Le doresc colegilor mei ceferiști succes în continuare şi să poată mențină cursul de dezvoltare şi modernizare a companiei, de creștere a ponderii transportului feroviar, așa cum o fac toate companiile feroviare europene. Multă baftă CFR Călători!”

Potrivit Ministerului Transporturilor, principalele coordonate ale mandatului noului director general sunt:

+ digitalizarea proceselor companiei;
+ simplificarea proceselor de achiziționare a biletelor;
+ extinderea serviciilor adiționale transportului de călători, de exemplu transportul de biciclete;
+ creșterea parcului de vagoane-cușetă și de dormit;
+ suplimentarea veniturilor din publicitate;
+ elaborarea de pachete de călătorii pentru facilitarea transportului lucrătorilor către centre industriale;
+ revitalizarea imaginii companiei.

Actuala poziție a lui Ovidiu Vizante este cea de director general al Rail Cargo Carrier România, parte a OBB Austria. (D.C.)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă