OUG pentru a doua etapă de vaccinare anti-COVID, care începe după 15 ianuarie. Cine va benefica de imunizare

1 lună in urmă 12


Etapa a doua de vaccinare a populației împotriva COVID-19 va debuta după 15 ianuarie, primele vaccinate urmând a fi persoanele care locuiesc în centre sociale. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță anunță că săptămâna viitoare guvernul va da o ordonanță de urgență care va lămuri toate problemele legate de această nouă etapă de vaccinare, notează Europa FM.


Valeriu Gheorghiță a precizat că prioritar este să se găsească soluția pentru plata personalului medical care se va deplasa în centre pentru efectuarea vaccinului


”În acest act normativ sunt prevăzute modalitățile de plată a personalului care va face parte din personalul de vaccinare, dar și a modalitățile de alocare a fondurilor pentru amenajarea centrelor de vaccinare. Toate aceste răspunsuri se vor găsi în acest act normativ”, a declarat Valeriu Gheorghiță.


Conform lui Valeriu Gheorghiță, beneficiarii din centrele sociale vor fi vaccinați împotriva coronavirusului de echipe mobile.


”După jumătatea lunii ianuarie începem vaccinarea personalului și persoanelor din centrele medico-sociale și rezidențiale. Noi am trimis de la nivelul comitetului național o adresă către direcțiile de sănătate publică prin care să fie informați și administratorii acestor centre în privința a două aspecte”, a precizat Valeriu Gheorghiță.


”Primul este legat de catagrafia personalului care dorește să se vaccineze în acel centru, adică a beneficiarilor care sunt internați și al doilea aspect de obținerea consințământului informat”

Valeriu Gheorghiță:

Apoi, ar putea fi vaccinați lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale: cei care lucrează la centrale electrice, uzine de apă, polițiști, militari, magistrați, dar și președintele, premierul și alți demnitari.


La finalul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, înainte ca toți acești angajați să fie vaccinați, ar trebui să înceapă administrarea vaccinului și pacienților cu boli cronice.


Medicii de familie sunt responsabili de înscrierea acestora în platforma informatică.


FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă