Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești și Popești-Leordeni rămân în carantină până după anul nou

2 luni in urmă 28


Autoritățile locale au prelungit cu încă 14 zile, începând cu 19 decembrie 2020, ora 22:00, carantina în următoarele localități ilfovene: Corbeanca, Dobroești, Mogoșoaia, Otopeni și Popești-Leordeni, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Ilfov, notează G4Media.ro.


Astfel, cele cinci localități ilfovene vor fi în carantină atât de Crăciun, cât și de Anul Nou, măsura carantinării urmând a se încheia pe 2 ianuarie 2021. O decizie similară a fost luată sâmbătă, 19 decembrie 2020 și pentru comunele ilfovene Berceni și Chiajna.


”Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele cinci localități ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutul Național de Sănătate Publică”, se arată în comunicatul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov.


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că rata de infectare rămâne ridicată în aceste localități ilfovene din cauză că nu sunt respectate măsurile de carantină.


”Înseamnă că unele reguli nu se respectă, măsurile de carantină probabil nu se respectă cu strictețe. Fiind aproape de București, mișcarea din Ilfov nu rezolvă această problemă. Depinde de modul de implementare a măsurilor și de cât de mult luăm în serios respectarea acestor măsuri ”, a spus, duminică, Raed Arafat la Realitatea Plus.


”Există o conexiune între Ilfov și București, nu putem să le separăm. De aceea avem recomandarea clară de muncă la domiciliu acolo unde se poate. Multe companii fac acest lucru”, a adăugat Raed Arafat.


Județul Ilfov are cea mai mare rată de infectare din țară, de 6,7 la mia de locuitori.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă