Oțet falsificat descoperit de ANPC în marile magazine din București și Ilfov. 11.500 litri, opriți de la comercializare

1 săptămână in urmă 34


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a oprit, miercuri, de la comecializare 11.500 litri de oțet contrafăcut, decoperit în magazine ale marilor lanțuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora, informează ANPC într-un comunicat pe Facebook.


Controalele s-au desfășurat cu prelevări de eșantioane de oțet aflate la comercializare, care au fost analizate în laboratoare.


În urma rapoartelor analitice ale acestor probe, realizate la laboratoare omologate din România, s-a constatat că unele dintre eșantioanele prelevate din oțetul existent la comercializare erau neconforme, potrivit comunicatului ANPC.


S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare a celor 11.500 de litri de oțet contrafăcut și au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei.


Măsurile luate de ANPC în acest caz:


A fost oprită de la comercializare cantitatea de 11.500 litri de oțet;Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 20.000 de lei;S-a dispus încetarea imediată a acestor practici înșelătoare față de consumatori;S-a dispus oprirea temporară de la comercializare pentru celelalte loturi de produse de același tip aflate la vânzare, existând suspiciunea de neconformitate, până la punerea la dispoziție de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a înaintat rezultatele acestor analize colegilor de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în scopul realizării unei notificări în sistemul de alertă alimentară a Uniunii Europene pentru aceste produse, și continuă acțiunile de verificare pe tema acestui produs.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă