Osama Vinladen, din nou în prim-plan! Are un frate pe nume Sadam Husein și putea fi rudă cu "George Bush"

4 luni in urmă 13

UCL: PSG - Manchester United, marți, 22:00, Digi Sport 1

UCL: Dinamo Kiev - Juventus, marți, 19:55, la Digi Sport 1

Numele fotbalistului sud-american a provocat numeroase glume pe rețelele sociale datorită asemănării cu cel al teroristului Osama Bin Laden, care a fost fondatorul grupării teroriste Al-Qaeda. Într-un interviu acordat presei din țara sa, Viladen a dezvăluit că a fost tentat să-și schimbe numele.

"M-am gândit să-mi schimb numele, dar acum îmi place, a fost la modă pe vremuri. Pe fratele meu îl cheamă Sadam Husein, iar tatăl meu voia să-și numească al treilea copil George Bush, dar a fost fată", a spus Osama Vinladen.

Valuri de ironii pe rețelele sociale la adresa numelui lui Osama Vinladen

"Transfer bombă!", "Dacă Bartra nu a fost capabil să suporte o petardă, nu-mi imaginez cum se va descurca într-o întâlnire cu Osama Vinladen" sau "Șut - Bombă - Osama Vinladen îi lasă cu gura căscată pe rivali" sunt doar unele dintre reacțiile utilizatorilor de Twitter în urma transferului lui Osama Vinladen la Union Comercio, în liga secundă din Peru.

Având în vedere că pronunția spaniolă a literei "V" este foarte asemănătoare cu litera "B", în acest caz, numele este tot mai apropiat de cel al fostului lider Al-Qaeda. Tradiția numelui peruvian oferă însă explicații. Este obișnuit ca în acest stat părinții să își numească copilul după un om celebru, indiferent de modul în care acela s-a remarcat în spațiul public.

Cultura peruviană acordă o deosebită atenție numelui pe care copilul îl primește la naștere. Părinții cred deseori că un nume celebru îl va ajuta pe copilul lor să obțină notorietate în timp. Ca atare, nu este ceva ieșit din comun să întâlnești peruvieni cu nume precum "Hitler" sau "Ringo Starr".

Etichete: fotbal peru , osama vinladen , osama bin laden , sadam husein , george bush
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă